Európa szerte Norvégiában a legolcsóbb a pelenka

Jelenleg a családunk nem pelenkafogyasztó, így nem is tudtam erről a különleges kedvezményről mindaddig, amíg a nyáron egyszer a Kiwi-ben a kosaramban lévő tisztasági betét láttán a pénztáros lány meg nem kérdezte, hogy van-e pelenkakártyám? Mivel nem értettem, hogy mire gondol, gyorsan elmagyarázta, hogy adhat nekem egy ingyenes vonalkódos plasztikkártyát, melynek egyik oldalán pelenkára, másik oldalán betétekre és tamponokra vonatkozó kód található. Ha minden alkalommal beszkenneltetem a pénztárnál a kártyát, amikor ilyesmit vásárolok, akkor minden negyedik darabot ingyen kapom.

Bár elhanyagolandó mennyiségben használja a családunk ezeket a termékeket jelenleg, azért még így is csodálatos akciónak tűnik. A pénztároslány hozzátette, hogy ez azért van így, mert elengedhetetlen termékek lévén az a törekvés, hogy minél olcsóbbá és minél könnyebben hozzáférhetővé tegyék őket mindenki számára. A megkerülhetetlenségükkel persze manapság már lehetne vitatkozni, és párhuzamosan például Oslo kommune pénzzel támogatja a mosipelusra áttérő szülőket, mégis egyelőre még inkább az a jellemző, hogy pelenkát és betétet havi rendszerességgel vásárol az érintett populáció.

A Kiwi egyedülálló akciójának történelme van, melyet ide kattintva lehet elolvasni (norvég nyelven, de az oldalfordítási beállítás segíthet megérteni). Eredetileg minden ötödik termék volt ingyen, aztán rájöttek, hogy nagyobb segítség lesz a minden negyedik, ezzel pedig elérték azt, hogy Európa szerte Norvégiában legyen a legolcsóbb a pelenka. Néhány hete aztán még tovább vitték a gondolatot és azt az elképesztő akciót találták ki, hogy minden második pelenkát ingyen adják a vásárlóknak. Egy cuki gólyás reklámmal promoválják ezt a tényt, melyet sajnos nem tettek fel a Youtube-ra, ezért nem tudom idemásolni, de erre a linkre kattintva az oldal alján megnézhető.

Érthető módon a piacot azonnali cselekvésre kényszerítette az új akció. Kevéssel később a Rema 1000 üzletlánc is kihirdette, hogy az hűségprogramos applikációjuk használatával a pelenkákra 50%-os kedvezményt adnak. Bár ez ugyanolyan kedvezménynek minősül, saját szempontból figyelve elmondhatom, hogy valójában nem mindenki számára elérhető az akció, hiszen külföldi telefonszámmal rendelkezdő mobilokra a Rema 1000 app-ja nem tölthető le, így nem is kapod olcsóbban a pelenkát (vagyis de, csak bizony a Kiwi-ből fogod megvenni). Nyilvánvalóan kisebbségben vagyunk mi, akiknek még nem volt érdemes a helyi hálózatra csatlakozni szóval általánosságban elmondható, hogy az árharcból ezúttal is valóban a hétköznapi fogyasztó profitál, nem is keveset. Brávó Kiwi!

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.