Családi mozi a moziban

Miután Norvégiába költöztünk, sokáig zárva voltak a mozik. Aztán mikor óvatosan megjelentek a programok, hamarjában kiderült, hogy a rajzfilmeket mind norvég szinkronnal vetítik. Csak sóhajtoztunk nagyokat, hogy hej, de mennénk mi moziba, de úgy nézett ki, hogy a gyerekekkel nincs mit nézni, őket viszont nem tudjuk itthon hagyni estére, hogy kettesben randizhassunk mint a régi szép nagymamás időkben, ezért aztán maradt a pizzasütős itthoni családi mozi program, mely immár több mint öt éves múltra tekint vissza kicsi családunk hagyományvilágában, s amelyet töretlenül élvezünk kicsitől nagyig. Mióta Kisti jól ért angolul, a lejátszható rajzfilmek és filmek világa egészen kitágult, a Netflixen például korhatári javaslatokat figyelembe véve most már bármit elindíthatunk, ez pedig épp jókor jött, mert a magyar szinkronos ötleteink annyi év után kezdtek igencsak megkopni. Alternatívaként rákattantunk néhány sorozatra is, melyekből alkalomadtán megnézünk egy-két részt. Ha érdekelnek tuti tippek, szívesen írok majd róluk.

Ebben a hónapban aztán végre egy rendezvény keretében filmszínházi vetítéseket is szerveztek különböző helyszíneken és örömmel fedeztem fel, hogy a gyerekeknek szánt filmek közül a Space Jam – Új kezdetet eredeti, angol nyelven tűzték műsorra. Fényvillám sebességgel vettük meg a jegyeket, melyekre egyébként még kedvezményt is adtak, így csak 80 koronába került darabja – ez teljesen otthoni plázás ár. Azt csak miheztartásképpen említem meg, hogy egy adag pop corn-ért (nagyon vagány, hogy előre dobozolják, és melegen tartják), egy zacskó gumicukorért és üdítőért a mozi bárjában 200 koronát fizettünk. Azért húsz eurónyi pénz szerintünk kicsit a szokásosnál is húzósabb ár, bár tudjuk, hogy a mozik nem a jegyekből hanem a többszázszorosan túlárazott kakasból élnek, de mégis.

Mindez természetesen cseppet sem szegte kedvünket, mert a mozi annyi sok hónap kihagyás után tökéletes vasárnap ebéd utáni programnak bizonyult még úgy is, hogy a Space Jam új kiadása méltán “büszkélkedhet” a 4,4-es IMDb szerinti besorolással (én mondjuk egy hatost azért adnék neki). Összehasonlításként és a kontextus végett pár héttel korábban megnéztük közösen az első, Michael Jordan-os változatot és egybehangzó véleményünk szerint az azért jobb volt.

Nagyon értékelnénk hasonló akciókat a jövőben is, mert mi egy mozibajárós család vagyunk, és itt az ideje, hogy visszakapjuk a pandémia előtti szokásainkat! (Tudom, alternatívaként megtanulhatnánk becsületesen norvégul, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ez már a román nyelvvel kapcsolatban sem volt nyerő ötlet.)

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.