5 éves napló

Tavaly év elején keresgéltem az Amazonon, amikor ráakadtam az ötéves naplóra. Azóta úgy nézem, hogy felkapottabb lett az ötlet, mert a keresés rengeteg terméket eredményez. Szinte két éve fontos része már a reggeli rutinomnak ez a füzet és eszembe jutott, hogy mostanig még nem írtam róla. Kicsit olyan, mint a régi emlékfüzetek, tele van megválaszolandó kérdésekkel. Jut egy az évnek minden napjára és minden kérdés után öt válasz számára van hely. Dátum szerint meg kell válaszolni az arra a napra épp aktuális kérdést, majd ezek öt éven át ismétlődnek és immár tapasztalatból mondom (minden oldalon másodszor megyek végig), hogy roppant érdekes élmény elolvasni, hogy mit gondolt bizonyos dolgokról a korábbi énem.

Persze nem csak elméleti kérdésekkel van tele a napló. Néha egyszerűen azt kell leírni, hogy aznap milyen ruha van rajtad, mi volt a legutóbbi film amit láttál, melyik zeneszámot hallgatod épp szüntelen, mikor buliztál utoljára, hova utaztál, mit sütöttél vagy mit olvastál legutóbb, mi az, amit mostanság muszáj megvásárolnod, hánykor feküdtél le az este, melyik a kedvenc gabonapelyhed… Ezen kívül persze vannak lélektani kérdések is, melyek tömören meg tudják örökíteni a pillanatnyi lelkiállapotodat a jövőbeli éned számára: melyik a három kívánságod, mikor érezted legutóbb, hogy békében vagy, ha egy dologban te lehetnél a legjobb, mi lenne az, miről szeretsz beszélgetni, miben leled örömöd, hiányzik-e valami az életedből… Vannak olyan kérdések, amelyek megmosolyogtatnak, és akad olyan is, amelyet nem tudok azonnal megfelelni és utána egész nap gondolkodom rajta.

A napló maga keményborítós, kisméretű, nagyon szép és kevés helyet foglal, ezért mindig kéznél van. Ez most egy ötéves kísérlet, melynek negyedé túl egyelőre meg vagyok elégedve az eredményével. Úgy nézem, hogy létezett pár éve egy magyar próbálkozás is egy hasonló naplóra, de sajnos manapság már nem kapható. Hátha egyszer csak újranyomtatják mégis. Időközben az Amazonról rendelhetsz angol nyelvű változatot, ha izgalmasnak találod az ötletet.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.