Netflixes filmfelfedezős kódok

Nagyon hasznos a Netflix algoritmusa, mert olyan filmeket tol eléd, amelyeket a korábban megtekintett stílusok alapján jó eséllyel szeretni fogsz. Ezzel együtt zavar az, hogy a kínálatot nemigen variálja és ha már csak azok a filmek és sorozatok maradtak, amelyeken kifejezetten nem akarok megnézni, akkor úgy tűnik, mintha a kezdőképernyőmön ezek mégis örökre megragadtak volna és nem hagynak helyet új dolgoknak. Az új alatt pedig nem az újdonságokat értem, mert ezek mindig előbukkannak, hanem azokat a kevésbé aktuális “kincseket”, amelyek ott vannak az adatbázisban, de ha nem keresel rájuk konkrétan, valahogy sosem jönnek elő maguktól.

Moziélmények híján és mert amióta Norvégiában élünk a tévézés sem játszik (nem mintha korábban sokat néztük volna, de otthon azért a rajzfilmek elő-előbukkantak a tévén), az elmúlt másfél évben tényleg kihasználtuk a Netflix előfizetésünket, de éppen emiatt mostanra legtöbbször reménytelenül nyitjuk meg a keresőt. Mintha semmi jót nem lehetne már találni a listán.

Így történt, hogy végül eszembe jutott, hogy valamikor olvastam valamilyen szupertitkos (?) Netflix kódokról, melyek előcsalogatják a lappangó filmeket az adatbázisból. Meggugliztam, kipróbáltam, és csoda történt. Tényleg megjelent csomó olyan film, melyekről nem tudtam, hogy megnézhetők ezen a csatornán. Most már újabb hónapokig prímán el leszünk látva. A kódokban az a legjobb, hogy stílus szerint lehet filmeket és sorozatokat keresni velük, így aszerint válogathatunk, amihez épp kedvünk lenne. Van egy weboldal, ahol végtelen hosszú és nagyon részletes a kódok listája. Ide kattintva elérhető. Ha viszont a főbb kategóriák szerinti keresgéléssel megelégszel, akkor ezt a linket ajánlom inkább, mert sokkal átláthatóbb egy rövidebb lista. A kódok állítólag nem biztos, hogy minden országban működnek. Én Norvégiában próbáltam és kábé 10-ből 1 nem létezik és akad néha egy-egy olyan, hogy abban a speciális alkategóriában a norvégiai Netflix nem kínál egyetlen filmet sem, de egyébként teljesen jól használhatók a linkek. Következnek a hosszabb esték, unalmasabb-fázósabb hétvégék, egy próbát megér.

Közben ha van tuti netflixes film- vagy sorozattipped, nagyon örülnék neki! Kedv függvényében szinte mindenevő vagyok. Istvánnal végre nehezen a végére járunk a Gotham c. sorozattal (az utolsó évadok nekünk egy kicsit “sok(k)” voltak, így nem bánjuk, hogy nincs több), jól fogna valami közösen nézhető alternatíva. Amire nagyon vágyom az egy jó bűnügyi vagy ügyvédes sorozat. De szerintem már az összeset láttam…

u.i. Néhány számomra is hasznos Netflix kategória-linket itt a bejegyzésben is meghagyok, mert így sokkal gyorsabban elérhetők lesznek majd a jövőben. Klikk a nevekre és ha be vagy jelentkezve a Netflix fiókodba, akkor már meg is jelenik a kínálat.

Sorozatok:

Filmek:

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.