Norvégiai nyaralás gyerekekkel

Az idei nyaralás rendhagyó lesz minden szempontból. A legfontosabb újdonság az, hogy ezúttal nem egy pancsolós, meleg hely a célpont, ez pedig önmagában egy olyan akadály, amelyet fejben előbb le kellett küzdenünk, mielőtt eldöntöttük, hogy valóban Norvégiában nyaralunk. Ennek több oka is volt, némely objektív, némely pedig meglehetősen szubjektív, és mindegyik egyforma súllyal húzta le végül a belföldi utazás mérleg-oldalát.

  1. Egyikünk sincs covid ellen beoltva. Sajnos Norvégiában még mindig nem jutottak el az oltásrendben a korcsoportunkhoz, így a külföldi utazás fölöslegesen macerás és néggyel szorozva a tesztek számát meglehetősen költséges dolog lenne számunkra ebben a pillanatban.
  2. Már a legelején eldöntöttük, hogy amíg Norvégiában vagyunk, igyekszünk a legfontosabb látnivalókat kipipálni azért, mert amikor majd elköltözünk innen, jó eséllyel nem lesz alkalmunk visszatérni. Sajnos a tervünk kivitelezését az ittlétünk első félévében meggátolta a pandémia kapcsán hozott előírások tömkelege, de a nyári enyhítések bevezetése után el kellett ismernünk, hogy “most vagy soha” helyzet áll fenn.
  3. Miután világossá vált, hogy a low-budget 9 éjszakás norvég nyaralásunk többe fog kerülni mint egy két hetes all inclusive törökországi tengerparton pihenős gondtalan út (Norvégia VESZETT drága hely minden szempontból, bár erre már több ízben is rámutattam), valamint hogy az utolsó órás időjárás-előrejelzések szerint az utazásunk teljes időtartama alatt 19 fok lesz és eső, egy pillanatig elkezdünk álmodozni egy igazi tengerparti nyaralásról, de aztán visszaolvastuk az első két pontot, és azzal el volt döntve a kérdés.

A terv tehát úgy néz ki, hogy a 9 éjszakából 5-öt Stavangerben töltünk és 4-et Bergenben – a sors iróniája, hogy ez tulajdonképpen mégiscsak egy tengerparti nyaralás lesz, csak éppen a tengervíz nem éri el a húsz fokot és a nap szinte sosem fog kisütni. Végig tömegközlekedéssel utazunk azért, hogy a lehető legautentikusabb norvég élményekben lehessen részünk. A következő napokban a bejegyzések ennek a különleges nyaralásnak a napló-szerű beszámolóit fogják tartalmazni, melyek reményeim szerint érdekesnek és talán néhol izgalmasnak fognak bizonyulni. Sok-sok képet szeretnék feltölteni és az a tervem, hogy a lehető legélethűbb módon beszámoljak a kalandjainkról azért, hogy ha esetleg valaki utánunk szeretné csinálni ezt a körutat (Oslo-Stavanger-Bergen-Oslo), annak minél könnyebb legyen megtalálni a megfelelő – gyerekbarát – program-lehetőségeket.

u.i. Azért nagyon fog ám a következő egy évben hiányozni a tengerparti pancsolás igazi pihentető érzése…

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.