Reggeli torna – FitON!

Nagyon könnyű írni valamiről akkor, ha az ember igazán lelkesen rajong érte, és az elmúlt időszakban minden reggel eszembe jutott, hogy a FitOn appról mindenképp mesélnem kell neked is. Azon kevés alkalmazások egyike ugyanis, amely úgy is lenyűgöző értéket nyújt, hogy nem is kéri cserében a pénzed. Persze van egy Pro verzió és persze reklámozza magát lépten-nyomon, de annyira jó élmény használni ezt az applikációt, hogy egészen komolyan fontolóra vettem előfizetni rá csak azért, hogy támogassam ezeknek a szép embereknek a munkáját.

Képzeld, a FitOn teljes edzéslistája ingyenesen használható. Nem csak 5 db a százból, és nem csak valami nyomi demó verziók, hanem minden egyes videó elérhető azáltal, hogy bejelentkezel az appba. Ha ide kattintasz, le is tudod tölteni a telefonodra. Az előfizetéses változat attól több, hogy offline is használható, engedi, hogy a pulzusmérődet szinkronizáld és ezáltal pontosabb tükröt mutat a teljesítményedről és a rendelkezésedre bocsájt egy csomó remek receptet egy személyre szabott étrend keretében. Ami azonban az edzéseket illeti, miden elképzelhető és manapság trendi kategóriára bontva, három nehézségi szintet megjelölve valóban óriási a videók választéka. Az edzők kiválók, főleg a Vytas nevű csákó maga a csoda. Úgy beszél hozzám a videón keresztül mintha tényleg látna. Pont akkor mondja, hogy “ne vágj ilyen fura képet”, amikor épp nagyon koncentrálok, vagy akkor mondja, hogy “feljebb emeld a lábad”, amikor észre sem veszem, de egy kicsit lejjebb engedtem. Ezen kívül csomó mindent magyaráz, hogy mit miért és hogyan érdemes csinálni, minden mozdulatnak megvan a maga szerepe a sorban.

Most már hetek óta kitartóan használom ezt az appot, de még sosem végeztem el kétszer ugyanazt az edzést. Ha valami igazán izzasztóra vágyik az ember, akkor a kínálat szinte kimeríthetetlen, de én reggel fél hatkor ahhoz hogy rávegyem magam a porcikáim átmozgatására, nem nyúlhatok kemény gyakorlatokhoz, mert az agyam abban a pillanatban lebeszél arról, hogy egyáltalán elhagyjam a paplanos ágyat. Közben a jóleső nyújtás gondolata azonban általában elég motivációt ad arra, hogy elindítsak egy videót és legurítsam a jógaszőnyegem (fontos megjegyzés: még ehhez az is kell, hogy az edzőcuccaimat este kikészítsem az ágyam mellé így gyakorlatilag beléjük botlok ébredés után). Biztos vagyok benne, hogy sokan vagytok, akiket felvillanyoz a korai edzés gondolata, és alig várjátok, hogy kipattanjatok az ágyból és felpumpálhassátok a pulzust 175-re, de számomra már az is csoda, hogy egyáltalán meg tudtam dumálni magammal, hogy a saját érdekemben milyen jót tesz, ha a napot a vérkeringés aktív beindításával kezdem. A FitOn ebben nagyon nagy segítségemre volt, mert a jóga- és nyújtásvideóknak se szeri se száma. Van köztük 5 perces, ha az ember elaludt, akkor nagyon jól fog, és van köztük jóval hosszabb is, ráérősebb reggelekre. Esténként pedig el szoktam indítani valamelyik vezetett meditációs videót, és ez segít elengedni a napot. Közben az app követi a teljesítményt és mindenféle cuki kitűzőkkel ajándékoz meg, ez még rátesz egy lapáttal a motivációs faktorra.

Ha ismersz hasonlóan függőséget okozó és hasznos alkalmazásokat, oszd meg velem is, szívesen kipróbálom. Az appok végtelen tengerében elég ritka mégis az ilyen igazi kincs.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.