A covid19 ellenes oltásokról

Nem fogtam neki gyűjtögetni, az alábbi mémek mégis szembe jöttek velem a Facebookon és olyan jólesett nevetni rajtuk, hogy hamar el is mentettem őket. Ha vannak hasonlóan elmés képeid, oszd meg velem! A gugli is felrobban ha beírod, hogy “oltás mém”. Ilyen időket élünk. 🙂

Komolyabbra (?) fordítván a szót… ismered-e a Zállatorvost? Akkor akadtam a csatornájára, amikor állapotos voltam és a toxoplazmózissal kapcsolatban kerestem adatokat a neten. Soha korábban nem láttam ennyire viccesen informatív videót, melyből teljes laikusként is meg tudtam érteni a bonyolult orvosi kifejezések mögötti lényeget. Emiatt aztán azóta is lesem az új videókat, és az összeset megnézem, mert mindegyikből tanulok is. Jó egy évvel ezelőtt például direkt nem keresgéltem covidos álhíreket a neten, hanem tudatosan vártam, hogy majd a Zállatorvos megmagyarázza, hogy pontosan mit kell ezzel kapcsolatban tudni (és hogy mennyi az igazság a körülöttünk keringő urbán legendákból) és nem is kellett csalódnom. Most legfrissebben pedig az oltásokkal kapcsolatban került fel egy ismét roppantmód köznyelvezetű tájékoztató anyag, mely alapján mást nem tehet az ember mint hogy bólogat és elkönyveli, hogy végre mindent ért. Még a fölöttébb szkeptikus, biológusi háttérrel rendelkező férjem sem tud ezekbe a videókba belekötni, sőt nagy élvezettel szoktuk kettesben nézni őket, szóval szívből ajánlom, hogy ha még nem vagy követője ennek a csatornának, ne nagyon késlekedj. 🙂 Jó szórakozást!

Közben megjelent a legfrissebb európai oltási statisztika és, bevallom, meglepődtem az eredményen. Miután azt lehet hallani, hogy otthon hálóval fogják az embereket és mindenki kap oltást, aki csak kér, nagyon meg vagyok lepődve Románia helyezésén. Ugyanakkor Norvégiában meg az az érzésünk, hogy sosem érjük meg azt a napot, hogy felajánlják az oltást. Itt ugyanis semmit nem tehet az ember annak érdekében, hogy hamarabb megkapja az első adagot mint ahogy demográfiailag sorra kerülne. Hiába követelték, nem élveznek előnyt a tanárok és nem élveznek előnyt a kőolajipari munkások sem (mint Romániában), pedig az állam bevételének jelentős részét ez a szektor teszi ki. De ez mind semmi, hiszen néhány magas fertőzésarányú megyét leszámítva legtöbb helyen nem élveznek előnyt még az egészségügyben dolgozók sem. Magyarán elismerik, hogy semmivel sem veszélyeztetettebb a tanár vagy az asszisztens a bolti eladónál vagy a postásnál vagy annál az embernél, aki tömegközlekedéssel jut el minden nap a munkahelyére – mindannyian folyamatosan emberekkel érintkezünk, ilyen az élet. Te nem vagy előrébb való mint én és én sem vagyok előrébb való a szomszédnál. A király és a királyné is csak azért van beoltva, mert idősek lévén elsők között sorra tudtak kerülni. Mivel nem tudni, hogy hány éveseknél tartanak épp a listán és hányan lehetnek előttünk, ezért olyan ez mint amikor beálltál valaki mögé ugyan, de nem látod a sor végét. Emiatt aztán hajlamosak voltunk azt hinni, hogy nagyon lassan halad a sor, mert pont annyira nem látjuk a végét most sem mint 3 hónappal ez előtt, miközben nyilván araszolunk azért. EU átlag alatt vagyunk a statisztikában, de ahhoz képest, hogy csak Pfizerrel és Modernával oltanak, lehetne rosszabb is. Hajrá Magyarország!

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.