Megnyílnak a múzeumok

A hétvégén örömünkben ugrabugrálva olvastuk a hírek között, hogy mától megnyitnak az osloi múzeumok. Fura család vagyunk, tudom. Kevés kell a boldogsághoz. 🙂

Magam sem tudom a titkot, de valahogy sikerült az elmúlt években úgy a gyerekekbe oltani a múzeumok iránti érdeklődést, hogy soha nem tiltakoznak, bárhová utazunk, akárhány múzeumot is ejtünk útba, kitartó érdeklődéssel fogadják az összeset. Egyszer egy esősebb nyaralás során annyira túlzásba vittük a mindennapos múzeumlátogatást, hogy az akkor 4 éves Pocok utána fél évig belépőt szedett a szobája ajtajában, de vígan jött velünk, cseppet sem bánta a kultúrsokkot.

Tavaly talán október folyamán zárták be a covid miatt a kulturális intézményeket a norvég fővárosban, így a sötét telet úgy kellett átvészeljük, hogy konkrétan semmi alternatív beltéri program nem állt a rendelkezésünkre és a városból is vajmi keveset láthattunk. Hála Istennek ez már mögöttünk van. Ma döbbentem rá, hogy az osloi látványosságokra rá sem kerestem a Tripadvisoron. Soha. Ez hogy lehet? A családban én vagyok az önjelölt kirándulás-felelős (mert az én értékrendemben van az utazás a legelőkelőbb helyen, így számomra a több órás kutatás és tervezés öröm és nem teher), az internet segítségével a sima egynapostól a kéthetes nyaralásig minden kiruccanásunkat alaposan betáblázom. A program-szerkesztésben hosszú évek óta hűséges segédem a Tripadvisor. Mégis, annak tudatában, hogy úgysincs semmi nyitva, mostanig eszembe sem jutott szétnézni ezen a portálon. Hirtelen most aztán olyan helyzetben vagyunk, mintha épp megérkeztünk volna egy jó hosszú city break-re, mindent látni akarunk és végre mindent látni is lehet. Ahogy elnézem, a nyarat simán kitöltjük, program lesz bőven. Szoktad használni a Tripadvisort vagy valamelyik hasonló utazós oldalt? A meglátogatott helyszíneket általában véleményezni is szoktam (ha van időm és kedvem), az elmúlt évek termését ide kattintva olvashatod, bár ahogy elnézem, jó rég nem írtam egyetlen hozzászólást sem.

Az első utunk a tudományos és technológiai múzeumba vezet majd a hétvégén, ennek az újranyitását várta legjobban a család, mert elvileg egyfajta Csodák Palotája, szóval egész napos interaktív programnak ígérkezik. Kicsit vetekszik még a fejemben a természettudományi múzeummal, melynek része a botanikus kert is, hiszen úgy jósolják, hogy pénteken végre megérkezik és kemény 3 napig velünk is marad a nyár, ezért a többheti esőzés után a kinti program most talán aktuálisabb lenne. Arról nem is beszélve, hogy biológus férjjel mekkora élmény ilyen helyre menni. Lehet, hogy a végén pénzfeldobással döntünk majd, de a legjobb, hogy nem kell választani. Rendre mindenhová eljutunk.

Egy hozzászólás Új írása

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.