Morgenlevering

A pandémia által ránkkényszerített home office üzemmód igazi kihívás elé állítja azokat a HR menedzsereket, akik komolyan veszik a csapatépítő feladatukat a cégen belül. Istvánnak is volt már többféle online összerázó eseménye az elmúlt félévben, melyek közül a legemlékezetesebbről szeretnék írni azért, mert szerintem remek szolgáltatás-ötlet van mögötte, mely tudom, hogy otthon még egyelőre nem létezik.

A Morgenlevering szolgáltatásnak hála egyik nap ébredés után óriási meglepetésünkre egy kis csomagot találtunk a lábtörlőn. A cég küldte Istvánnak reggelire – friss zsömle, málnalekvár és almalé volt benne. Ha azonban most legyintenél, hogy jól van, hát a futárszolgálatot mindannyian ismerjük, elmondom, hogy a Morgenlevering sokkal több ennél.

Jó nagy különbség van ugyanis szerintem aközött, hogy valaki rendel neked valamit, és szól, hogy figyelj, mert meg kell kapnod, lehetőleg legyél otthon, majd a futár kétszer felhív, hogy nem találja a címet, csenget, átadja a csomagot – ez így is öröm, mert nahát, valaki valamit küldött nekem -, valamint aközött, hogy senki nem szól semmit, nem csengetnek (főleg nem hajnalban), de mégis, amikor kinyitod ébredés után az ajtódat, ott fogad valami finom meglepi a lábtörlőn. Mondanom sem kell, hogy ez a második változat mennyivel jobban is esik. Lehet tagadni reggeltől estig, de azért jól tudjuk, hogy az igazi meglepinek a legtöbb felnőtt úgy tud örülni, mint egy gyerek.

Norvég reggeli

Erősen kíváncsivá tett az, hogy miképpen lopózott át az interfonon hajnalok hajnalán a kézbesítő, aztán a választ a weboldalon találtam meg: oda tudnak inkognitóban szállítani, ahová a postásnak bejárása van. Ezek szerint a postán keresztül rendezik valahogy a szállítást és emiatt nem kell csengetniük. A honlapot böngészvén kiderül, hogy nem csak reggelit, hanem csomó egyéb figyelmességet is szállítanak, de akár a mindennapi kenyeret vagy péksüteményt is kiviszik, frissen, ropogósan. Az áraik meglehetősen borsosak, nagyjából kétszer annyiba kerül így minden, mint ha az ember megvenné a boltban DE a kényelem és a meglepetés ereje teljesen kifizetődővé teszi az egészet, nem is csoda, hogy virul az üzlet. Az otthoni posta-hálózat tragikomikus állapotából kiindulva ez a logisztikai irányzat valószínűleg nem válna be (és lehet sok környéken nem jó ötlet egy csomagot csak úgy a lábtörlőn hagyni átvételig…), de némi leleményességgel egészen biztos vagyok benne, hogy át lehetne ültetni a gyakorlatba ezt a cuki szolgáltatást. Íme az ötlet! 🙂 Szólj, ha megvalósítottad, és megköszönheted majd egy kosár ajtóm elé szállított ropogós fahéjas-csigával.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.