Nuud

Erről a termékről ódákat zengek tavaly augusztus óta. Mindenkinek elmondom, aki hajlandó meghallgatni, hogy milyen zseniális dologra bukkantam, a közvetlen közelemben lévő fontos emberek egy részére konkrétan ráerőszakoltam a Nuud használatát, és most eszembe jutott, hogy neked még nem is meséltem róla. Hogy lehet? Kezdjük az elején!

Addig lassan én is eljutottam az elmúlt esztendőkben, hogy megértettem azt, hogy nem tesz jót és hogy miért nem tesz jót a hagyományos, alumíniumsókkal telített izzadásgátlók használata. Meggyőztem magam, hogy váltani kell, de sokáig nagyon tanácstalan voltam. Otthoni kutyulmányok nem jöhettek szóba, mert roppant izzadós természetem van. Ez azt jelenti, hogy edzés közben rólam már a bemelegítőnél folyik a víz és miközben örülök neki, mert nyilván ezáltal gyorsabban tisztul a szervezetem, közben van ennek nyilván kellemetlen aspektusa bőven. Egy normális edzés után például a hajam olyan vizes, mintha megmostam volna. Ilyen körülmények között egy idő után ott tartottam, hogy a sima deókat nem éreztem elég hatékonynak, már olyanokat kezdtem vásárolni, melyek 48 vagy 72 órás hatást biztosítanak csak azért, hogy valahogy “éljek túl” általuk egy izzasztóbb napot. Ebből a mélységből elindulni a természetes deók felé, valljuk be, meglehetősen vakmerő vállalkozás.

Ennek ellenére eldöntöttem, hogy mindent kipróbálok, amire rá tudom tenni a kezem. Sajnos az otthoni kínálat eléggé limitált, de a dm-ben így is megtaláltam az idők során 4-5 terméket, majd az utazások során, külföldön is örökké ezeket vadásztam. Közben nem ám élesben, a nagy izzasztó kickbox órák alkalmával kezdtem el tesztelni a hatásosságukat, mert nem akartam elűzni a népet az edzőteremből, hanem simán az egyszerű, stresszmentes munkanapokon vetettem be őket rendre mégpedig úgy, hogy az íróasztalom fiókjában mindig ott volt vészhelyzet esetére a korábban bevált, hagyományos termékem (Dove vagy Garnier márkák cuccai). Legalább 15 természetes deót végigpróbáltam, kivétel nélkül mindegyik megbukott. Jellemzően a délt sem értem el úgy, hogy ne kelljen korrigálni a napomat. Ennek ellenére továbbra is fenntartottam, hogy kell léteznie annak a terméknek, amely számomra is megfelel és ugyanúgy nyomoztam tovább, habár már kimerülni látszott minden opcióm. Ekkor jött velem szembe a Nuud reklámja a Facebookon.

Ez egy szimpatikus kis holland cég, amely nagyon fiatalos, kedves, közvetlen kommunikációjával azonnal megragadta a figyelmem. Amikor megtudtam, hogy ingyenesen kiszállított tesztterméket lehet vásárolni, akkor a dolog számomra el is dőlt, s a gombot azon melegében megnyomtam. A Nuud valóban világszerte ingyenes szállítást biztosít akár egyetlen termék rendelése esetében is. Mivel a vállalat a környezettudatosságot tűzte zászlajára, a termékeik csomagolása lebomló cukornádból készül, a kiszállítást pedig a lehető legkisebb karbonlábnyommal rendelkező, hagyományos postai úton oldják meg, a dobozaik pedig újrahasznosított anyagból készülnek. Fontos emiatt, hogy olyan címet adj meg, ahol a postás utol tud érni vagy ahol elég nagy a postaláda ahhoz, hogy beleférjen ez a kicsi pakk.

A deó összetételéről a roppant egyszerű, de informatív weboldalukon ide kattintva mindent megtudhatsz (angol nyelven), ezért erről nem szeretnék mesélni annál többet mint hogy a Nuud alumínium-, parabén-, illatanyag- és műanyagmentes és hogy ebből kifolyólag nők és férfiak egyaránt használhatják, sőt a parfüm illatát sem nyomja el, és ezt én külön értékelem.

Elmesélem inkább a személyes tapasztalatomat a Nuud-dal, mert az talán többet ér a (fél)tudományos leírásnál. Mikor megérkezett a cuki csomagolásában tavaly augusztusban, másnap rögtön ki is próbáltam. A Nuudról tudni kell, hogy úgy reklámozzák, hogy nem kell minden nap használni. Fogalmam sincs, hogy milyen csoda folytán, de ellenáll az izzadásnak és a víznek is, így a legtöbb ember 3-7 naponta kell utánkenje a hónaljban és ennek köszönhetően egy tubus hónapokig eltart. Én persze a korábbi kudarcok szkepticizmusából kiindulva, miután abszolváltam az első problémamentes napomat vele (azonnal működött!!!), utána még két hétig “biztos ami biztos” minden reggel használtam, mire valahogy rávettem magam a kísérletezésre és felfedeztem, hogy a 3 napos intervallum számomra teljesen jól működik (és még így is majdnem 3 hónapig kitart egy tubus). Innen kezdve persze kihívás, hogy a korábbi mindennapos rutint hogy is tudod háromnapossá alakítani (megjegyezni, hogy ma nem, tegnap sem, holnap igen…), de ez teljesen másodlagos probléma. Kicsinyhitűségemre vall, hogy minden bizonyíték ellenére még legalább két hónapig nem tudtam elengedni azt a gondolatot, hogy kizárt, hogy az edzések alkalmával is elégséges legyen a Nuud, ezért az öltözőben szintén “a biztonság kedvéért” elővettem minden alkalommal a 72 órás Garniert. Tettem ezt mindaddig, amíg egyik nap épp egy szabadtéri szaladós edzésre nem készültünk és akkor azt mondtam, hogy most vagy soha, kint hátha nem érzik majd a büdi, egy életem egy halálom, maradjon a csak a Nuud. Másnap kisöpörtem a fiókomból minden egyéb terméket és most már soha nem kell más csak a Nuud. Magában. Azért is terjesztem a jó hírüket, mert azt akarom, hogy örökre fennmaradjanak és nekem soha ne kelljen többet másik deó után nyomoznom. Ha ide kattintasz és új felhasználó vagy, akkor az első rendelésed ráadásul 20%-os kedvezménnyel tudod elküldeni, ami szerintem irtó nagy jófejség a Nuud részéről és immár teljesen “no brainer” döntéssé teszi azt, hogy ki akard próbálni a csoda-terméküket. Utólag megköszönheted nekem a tuti tippet hozzászólásban! 🙂

Kiegészítés: Utólag jutott eszembe megemlíteni a legfontosabb következtetést, melyre a természetes deókkal kapcsolatban jutottam, mégpedig azt, hogy ezen termékek hatékonyságának a megítélése roppantmód változik egyénről egyénre. Ez sajnos olyan szempontból rossz hír, hogy bizony nem tudod megspórolni az utadat, ki kell tapasztalnod, hogy neked mi az, ami működik. Úgy gondolom azonban, hogy rövidítések léteznek ezen az ösvényen azáltal, hogy olyasmit próbálsz ki inkább, amit sokan ajánlanak és így nagyobb eséllyel lesz számodra is megfelelő. Ennek az elméletemnek is ellent tudok persze mondani (csak hogy szemléltessem a dolog bonyolultságát) például a Forever Living Products Aloe Ever Shield nevű deója kapcsán, melyet világszerte milliók használnak boldog örömmel, számomra viszont többszöri próbálkozás után is megbukott minden tesztponton, ráadásul az illatát is utálom – vagyis utálom, hogy van illata, amit nem szeretek. Ettől még elhiszem, hogy másoknak bevált és érdemlegesnek gondolom arra, hogy emiatt felvedd a kipróbálandó termékek listájára.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.