Mureșul se vaccinează?!

Hála Istennek egyre több rokonunk és barátunk megkapta már az oltást, így nő a remény arra, hogy megnyílnak a határok és talán, talán idén majd akár együtt is karácsonyozhatunk. Az csodajó lenne! Ugyanakkor a nyári találkozások esélye jelenleg számunkra egyre elenyészőbb sajnos. A norvég oltásrendszer átlátható: életkor szerint adják az oltást, nem kell sehol jelentkezni, hiszen ismerik minden lakcímmel rendelkező lakosukat, keresni fognak mikor eljött a sorod és akkor eldöntheted, hogy kéred vagy sem az oltást. Mivel azonban csak Pfizer és Moderna vakcínát használnak, lassú a folyamat sajnos, zsenge előközépkorú életkorunkkal immár semmi esélyünk sincs ősz előtt sorra kerülni (bár holnaputántól Istvánnal már ugyanabba a kategóriába fogunk tartozni és akkor jó eséllyel csak kis eltolódással túl tudunk lenni rajta).

Otthon viszont úgy fest a csapból is oltás folyik. Egyre több helyen olvasni, hogy besétálós napokat tartanak, regisztráció nélkül is, aki ki hajlandó állni a sort, megkaphatja az első adag oltását. Vásárhelyen is lesz egy ilyen kampány május folyamán.

Sajnos sehogy se fér a fejembe, hogy ha annyi a rendelkezésre álló Pfizer oltás, mint égen a csillag és május közepén bárkinek jut, aki kéri, hogy lehet, hogy hetek óta alig apad a vásárhelyi pfizeres várólistán szereplő harmadik kategóriás személyek sorszáma? Az utóbbi napokban ez a tény roppant nagy bosszúságot okozott a családunknak és most már ott tartok, hogy ha eddig azt is hittem, hogy vágom az oltás-elosztási algoritmus menetét, a fenti felhívás teljesen megcáfolja mindazt, amit én eddig igaznak gondoltam. Ha bárki konkrét tudás birtokában ehhez hozzá tud szólni, kérem tegye meg! Remélem, hogy ezeken az apróságokon fél év múlva már nevetni fogunk, egyelőre viszont, a nagy bizonytalanság közepén cseppet sem vicces a helyzet.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.