Görkoris szezonnyitó

Összetett kérdés nyilván, de még nem sikerült alapjaiban megfejteni azt a talányt, hogy vajon mi lehet a fő oka annak, hogy Norvégiában úgy tűnik, mindenre van időnk. Otthon egészen büszke voltam magamra, hogy komolyabb logisztikusi továbbképző nélkül sikerült minden napunkat úgy lebonyolítani, hogy mindenki mindenhová eljutott és minden percet kihasználtunk. Hét végére rend szerint már alig bírtunk mozogni… túl sok volt, de ha benne vagy nem veszed észre. Egyszerűen hozzászoksz és azt hiszed, ez az élet.

Költözéskor becsomagoltuk minden olyan cuccunkat, mely a szabadidős tevékenységekhez köthető, mert hallomásból tudtuk már, hogy itt északon a sokszor zord időjárás ellenére is nagy módi sokat ücsörögni a szabadban. Elhoztuk ezért a bicikliket, melyeket otthon szinte sosem használtunk, a rollereket és a görkorcsolyákat, korcsolyákat is és cseppet sem meglepő, hogy tényleg kerül idő rendszeresen elővenni őket.

A hétvégén megtörtént hát a nagy családi görkoris szezonnyitó. Majdnem nyakunkat törtük, pedig csak ide merészkedtünk a ház elé. Ezen nagyon meglepődtem, mert én gyerekkoromban igen ügyes görkoris voltam. Tíz éves koromtól nyaranta sokszor le sem esett a lábamról a kerék. Keresztül-kasul vágtattunk a városon és szupergyorsan száguldoztunk a negyven fokban míg bele nem főtt a lábunk a bakancsba. Azóta is mindig volt görkorcsolyám, de a mostani pár az elmúlt két évben a gardróbban porosodott. Hihetetlen még kimondani is, hogy két kerek esztendőn át nem volt soha annyi időm, hogy elinduljak csakúgy görkorizni egyet. Ennek megfelelően a tudásom le is épült s csak remélem, hogy az izmaim emlékezetéből vissza fognak térni a mozdulatok. Addig is lehet nevetni rajtunk, mert vicces látvány ide vagy oda, most már egyre messzebb fogunk majd bátorkodni a korcsolyákkal. Térdvédő van akármennyi.

Szerinted ciki vagy cuki a felnőtt görkorizó látványa?

Egy hozzászólás Új írása

  1. bikmakk szerint:

    Cukiiii….:)))Én is imádok görkorizni, de sajnos az első kategóriába tartozok…sosem jut idő elővenni, uh amikor kinőttem, nem is vettem újat…uh csak korcsolyám van! Ennek ellenére nagyon sokszor eszembe jut, hogy de jó volna görivel menni munkába…és előbb utóbb az álmok csak megvalósulnak…:))))Szóval hajrá!! Megyek én is Norvégiába, hátha jut idő erre is! 😉

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.