Stovner-kilátó

Vasárnap délelőtt hét ágra sütött a nap, csodálatos hívogató volt a kinti világ, de a családunk elfoglalt felének túl sok elmaradt feladata lévén, csak ketten Kistivel tudtunk programot szervezni. Mivel a kicsi lábai még nem edződtek a hosszabb túrához, viszont a metrózás továbbra is tuti program annak ellenére, hogy minden hétköznap legalább negyven percet ülünk rajta, úgy döntöttem, hogy meglátogatjuk a Stovner-kilátót, mely könnyen elérhető a négyes vagy ötös metróval (ezek ellentétes irányban haladnak ugyanoda). Vestli irányában az utolsó előtti megállónál kell leszállni, majd legfeljebb tíz perc gyaloglással elérhető a kilátó, mely nem nagyon magas (15 méter), de fentről messzire el lehet azért látni, szép időben a fjordok is felismerhetők a távolban. A hely teljesen akadálymentesített és az építmény alakja egészen futurisztikus – 260 méter hosszan kanyarog felfelé a gyalogos út.

A környéken található egyébként egy lovarda és egy tiszta park néhány ingyen használható kitűnő állapotban lévő és jól felszerelt grillsütővel. Szívesen felfedeztem volna a jobbra-balra elhaladó túraösvényeket is, de közeledett az ebéd ideje és Kisti egyelőre még a kényelmes típusú emberek táborát erősíti, de feltett szándékom, hogy a tavasz megérkeztével fokozatosan hozzáedzem a norvég szabadtéri körülményekhez.

A Stovner-kilátó kellemes 1-2 órás kirándulási célpont akkor, amikor épp nincs ötleted, hogy merre mozdulnál ki Osloban.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.