Tavaszi nagytakarítás

Úgy érzem, hogy testben és lélekben idén jól sikerült a tavaszi nagytakarítás. Ez főleg annak köszönhető, hogy az ablakpucolással ellentétben ezeket nem hagytam Nagyhétre, ami nem is volt rossz ötlet lévén, hogy időigényes folyamatokról van szó.

Hanem a takarítás gyerekekkel című téma, az évek óta igen érdekes. Mivel a héten vakáció van a gyerekeknek, de nem a felnőtteknek, így az ablakpucolás elkezdésének az ötlete egyik délelőtt igencsak unalom-mentő megoldásként kínálkozott kiváltképp a kisebbik gyerek szemében, aki amúgy is örökké azt lesi (még abban a korban van), hogy mi segíthetne. Felszámoltuk tehát a szép téli rajzokat az ablakokon és ezek lesuvickolása nem is volt kicsi munka. Délutánra 12 ablak készült el boldog és kitartó munkával, melynek a végén történt egy kevés utalás az órabér irányába. 🙂 A kemény szorgalom láttán ezt nem is akartuk megtagadni tőle, teljesen megérdemelte. Másnap aztán ismét somfordált, hogy vajon egy kis mellékesért miben is tudna segíteni esetleg, mert a mai keresetének a felét a testvérének ígérte, hogy ő se legyen nincstelen (a gondoskodó szeretetéért már önmagában nekiadnám minden fityingem!).

Kíváncsi vagyok, hogy nálatok van-e zsebpénz-rendszer a családban s ez rendszeres-e vagy feladat-elvégzéshez kötött? Esetleg a kettő valamilyen kombinációja? Nálunk volt egy egészen jól működő rendszer mikor csak egy gyerekünk volt érintett, de most már a kicsi is ott tart, hogy neki is járna, ezért újra fogjuk gondolni az egészet. Persze itt Norvégiában, ahol fél éves ittlétünk alatt (nem kell elhinni, de így van) egyetlen egyszer sem láttunk még norvég koronát készpénzben, igazi kihívás megoldani a perselyek megtöltését. Furcsán digitális ez az egész ország. Már az is megfordult a fejemben, hogy bankkártyát rendelünk a gyerekeknek is. Végül is meg kell tanulniuk a gazdaság alapjait valahogy.

Nálatok volt-e/hogy haladt a nagytakarítás idén?

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.