Ha az agyad nem elég éles

Ekkor:

A blogírás az egyik kedvenc tevékenységem a mindennapokban, mégis az elmúlt hetekben folyton hiányzott valami ahhoz, hogy elkezdjek egy bejegyzést. A témák egyre gyűlnek fotók formájában, időm is lenne, mégsem tudtam írni. Bosszantott nagyon, nem találtam a miértet, amíg aztán valamelyik nap beszélgettünk egy jó barátommal és ő mondott valamit, amiből végül kibogoztam, hogy mi a bajom, pedig elég nyilvánvaló volt azért így visszagondolva.

Említettem már itt-ott, hogy egy táplálkozási program keretében kísérletezünk egy kicsit a szervezetünk működését illetően. Nagyon érdekes és értékes dolgokat tanulok út közben, szeretem ezt a folyamatot. Csakhogy most már negyedik hete ebből kifolyólag nagyon alacsony, szinte nem létező szénhidrátszinten táplálkozunk. Ha korábban próbálkoztál a divatos 160 g-os szénhidrátdiétával, akkor el tudod képzelni esetleg, hogy ez mit jelent. Én abba még sosem vágtam bele, mert túl restriktívnek tartottam az akkori gondolkodásom szerint. Most 25 g alatt vagyunk jóval. Nem elég, hogy csak húst és zöldségeket eszünk, még ez utóbbiból is kiiktattunk mindent, amiben a minimális pár g-nál több szénhidrát lenne. Elképzelhetetlen lett volna számomra ilyen fajta táplálkozás szerint élni akár még 3 hónappal ez előtt is, de valahogy ezzel a Wildfittel könnyebb, s nem csak hogy könnyebb, de konkrétan meg tudom csinálni. Egyetlen alkalommal sem ettem semmit, ami ne lett volna engedélyezett egy fél nyers karalábét leszámítva, melyről első körben valahogy nem esett le, hogy tilos lenne. Semmi édeset nem ettem lassan egy hónapja, hozzáadott cukrot tartalmazó dolgokat pedig immár két hónapja nem fogyasztunk. Vegyük hozzá a nulla koffein tényét, és azt hiszem nem kell tudós legyen az ember hozzá, hogy megtalálja a problémám nyitját.

A korábban említett barátom elmesélte, hogy egyszer próbálkozott két hétig szénhidrátmentesen étkezni, de nagyon középszerűnek érezte magát tőle, és lévén hogy ő az írásból is él, nem tudta ezt az állapotot fenntartani. Nyilván szüksége volt az agyára. S bár a program kitalálói szerint, ha egyszer átállunk a zsírégetésre, akkor “kitisztul” az agyunk, de ezt hiába szajkózzák negyedik hete, én sehogy sem érek el arra a szintre. Szerintem emiatt nem volt kedvem blogot sem írni. Az agyi kapacitásom csak kevéssé mutat túl a “kilégzés-belégzés” kibogozásán, és tartok tőle, hogy egyszer csak elfelejtek valami fontosat. Egyik hibát vétem a másik után és sokszor nem jutnak eszembe szavak a párbeszédek közben. Mindegyre azt mantrázom, hogy ez nem a szénhidrát-megvonás miatt van, és hogy el fog múlni, mert csak bebeszélem magamnak mert banánt akarok enni, de be kell látnom, hogy nem lesz jobb. Talán már csak ezt a hetet kell ilyen szigor mellett végigélni, mert már átléptünk a program utolsó hónapjába. Remélem, hogy ha visszakapom a gyümölcsöket és a gyökeres zöldségeket, akkor ismét sziporkázni tud az agyam.

A Wildfit nevű programról egy giga-bejegyzés van készülőben, melyben nagy részletesen beszámolok az élményről arra az esetre, ha kipróbálnád ezt a kalandot. Április második felében fogom közzétenni.

Próbálkoztál-e már hasonló, alacsonyabb szénhidrát-tartalmú étrend követésével? Milyen tapasztalataid voltak ezzel kapcsolatban? Meddig tudtad fenntartani? Nagyon érdekelnek a hasonló kalandok, mert rájöttem, hogy a maga útját ijesztő módon mindenkinek magának kell kitaposnia a táplálkozás területén és most már elég erősnek érzem magam a kísérletezéshez. Minden tipp jól jön. 🙂

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.