A befagyott tó csodája

A múlt héten kiderült, hogy ezen a héten minden gyerekemet megkorcsolyázatatja a tornatanárnő, amit kirobbanó örömmel fogadtak mindketten. A mi lábunkon azonban már egy éve nem volt korcsolya, így vasárnap arra gondoltunk, hogy megkeressük azt az iskola melletti tavat, ahol esedékes lesz a kaland, hogy egy kicsit melegítsük be a bugit a lábunkban. Térkép s megérzés alapján aztán kikötöttünk egy mesebeli kicsi tónál, amely egy patak felduzzasztása által keletkezett az erdő közepén és amely így nyilvánvalóan sekélynek és teljesen befagyottnak tűnt (de mint kiderült cseppet sem az a tó volt, amelyiket kerestük, nem is indultunk jó irányban…).

Eddig életünkben egyetlen egyszer korcsolyáztunk tavon, tavaly a nyárádgálfalvi horgásztó volt rövid ideig olyan állapotban, hogy rá mertünk menni és igazi élmény volt, hogy a rendelkezésünkre állt egy óriási jégfelület azok után, hogy a városi korcsolyapályán szocializálódván lehetetlen tömegekhez voltunk szokva. Ha akkor nem próbáljuk ki saját bőrön, hogy mennyire stabil lehet egy befagyott állóvíz, lehet hogy idén kevésbé bátran mertünk volna begyalogolni a tó közepére. Persze a józan ész szerint az elmúlt hetek mínusz 8-as átlaghőmérséklete alapján nem volt félnivalónk.

Sajnos a víz felülete nagyon hepehupásra fagyott és a közepét jókora hóréteg borította, így csak egy keskeny sávban tudtunk korcsolyázni a szélén, de mivel senki nem volt ott rajtunk kívül, privát korcsolyapályának egészen príma volt így is.

Kisti az elején nagyon bizonytalanul áll a frissen megfent éleken, mondtam is Istvánnak, hogy úgy nézem én nem engedem tornaórára korcsolyát vinni… de aztán két óra múlva úgy szálltunk le a jégről, mintha más gyereket akartunk volna hazavinni: stabilan, gyorsan, szépen belejött a siklásba és még az esés-felállás tudományát is elsajátította tiszta egyedül, miközben egyetlen zokszó sem esett. Felkészültünk tehát az önálló korcsolyázásra! Ez a tél sok meglepetést tartogat még.

2 hozzászólás Új írása

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.