Grizzy és a lemmingek

Mivel mi a testvéremmel annak idején a Cartoon Network-ről szereztük az angol alapszókincsünket s én magam németül is jól megtanultam pusztán annak köszönhetően, hogy hétvégente délelőtt jobb híján az RTL-en néztem a rajzfilmeket, mert más csatornán nem volt gyerekadás a kilencvenes évek elején, arra gondoltam, hogy a gyerekeket sűrűn le kellene ültetni a norvég tévé elé, majd akkor rájuk is csak amúgy fog majd ragadni a tudás.

Csakhogy ezzel a mai generációval már nem olyan könnyű a szülő dolga, mert ha nincs tévé, hát van laptop és tablet és telefon, így nincsenek ám arra fanyalodva, hogy értetlenül de következetesen bámulják a képernyőt, amíg aztán hosszú hónapok után a szavak valahogy értelmet nyernek. Nem is létezik már a mai világban az a bizonyos “jobb híján”, maximum csak akkor, ha leesik a wifi (de akkor meg életbe lép a mobilnet… szóval esélytelen). Vagy kétszer nagy rábeszélések árán elindította nekik az apjuk a Tini titánokat norvégul, s bár nagyon szeretik, nézték vagy öt percet majd kijelentették, hogy mi ezt nem értjük (thaaa…) és diszkréten egyesével odébbsompolyogtak. A Tini titánok amúgy tényleg nagyon vicces mese, az egyik kedvenc részünk például ez:

Következett hát a bé terv, ami Kistit illeti legalábbis. Mondom neki egyik nap, hogy gyere, keressünk valami jó rajzfilm-sorozatot a Netflixen s azt kezdjük el nézni mi ketten és közben legalább gyakorolod az angolt. Na ettől felcsillant a kicsi szeme, mint ahogy számítottam is rá, az anya-fia/anya-lánya programok nagy becsben vannak tartva és mindkét részről erősen ügyelnek az egyensúlyra, senki ne kapjon kevesebbet mint a másik. Pocokkal egy ideje a Váratlan utazást nézzük közösen és már a következő sorozatot is kinéztük magunknak arra a valószínűtlen jövőbeli napra, amikor elfogy mind a 8 évad. Emiatt természetesen Kistinek is járt hát egy közös sorozat.

Le is töltöm neki a Netflixet, be is lépünk a gyerekmenübe, na, mondom, fiam, válassz! Erre a világ-sunyi gyermekem mit mond? Jó! Akkor nézzük a Grizzy és a lemmingeket! Ezek után már természetesen nem lehetett visszakozni, hiszen a választás nem véletlen s aki ismeri ezt a roppant vicces sorozatot, az tudja, hogy az egyetlen szó, amit folyton ismételnek a 156 rész alatt az a “DABODIIII” (bármit is jelent, minden esetre NEM angolul van). Fel kell kössem a gatyám, ha Kistinek túl akarok járni az eszén, egyelőre egy-null oda, én meg nézhetem a következő hónapokban a lemmingeket. Az angolja egyikünknek sem fog közben fejlődni, az egészen biztos. Persze ettől függetlenül óriásiakat nevetünk együtt a medvén, én pedig nem győzöm csodálni ezeknek az apró lemmingeknek a szerencsés természetét, mely szerint az élet a játékról szól és az egyén érdekei teljesen a csapat érdekei mögé szorulnak, így közösen mind nagyobb dolgokra képesek.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.