Online iskola

Emlékeztek még, hogy a tanév elkezdődött ugyan az iskolákban, de aztán egy ronda októberi vasárnap délután közölték velünk, hogy másnap reggeltől bezárnak az ovik-sulik, minekutána a kisebb gyerekek szülei persze azonnal felháborodott pánik közepette csapták össze a kezüket, hogy “komolyan, most szóltok? holnap reggel kire hagyjam a gyereket?”. Azt gondoltuk akkor, hogy “ilyen is csak Romániában lehet”…

Tegnap este kilenc után érkezett egy körlevél az iskolánk igazgatójától, melyben beszámol arról, hogy pozitívat tesztelt az egyik taxisofőr, aki az elsős és másodikos diákok egy részét szállította múlt héten, emiatt az érintett gyerekeket karanténba helyezték és elrendelték számukra pár nap múlva a covid tesztet, de ezt leszámítva az élet megy tovább a megszokott piros kód szerint (az 1-6. osztályok járnak iskolába, de a diákok a teremben betartják egymás közt a távolságot és az osztályok nem érintkeznek egymás között).

Egy óra múlva (este fél 11!!!) érkezett a második levél, melyben az igazgató már azt írta, hogy tovább tanácskoztak a testületi tagok és meggondolták magukat, a biztonság az első, így reggel már nem nyit ki az iskola, minden évfolyamnak elrendelik a hét hátrelévő részére az online oktatást (elvileg tehát csak 3 napra – persze nem tudom, hogy ez alatt mi tud történni…), akinek pedig szüksége lenne erre a célra az iskolai laptopjára, annak a szülője reggel fél nyolc és nyolc között bemehet elhozni.

Egyből az jutott eszembe, hogy lám, van azért mégis olyan aspektus, melyben Norvégia negatívan pipálja Romániát. Ma aztán minden gyerek megjelent a képernyők előtt, de rajtam kívül más szülő nem ücsörgött ám készenlétben, hogy a hatévesnek technikai vagy tolmácsolási segítséget nyújtson. Innen kezdve oldja meg Miss Karen az óráját. Jelentem: megoldotta! Nem is akárhogyan. Az online óráknak aztán volt csomó negatívuma a mai napon, de sokkal több jó dolog is fűződik hozzá. Remélem, hogy holnap lesz időm egy kicsit erről is írni.

Nálatok hogy áll a suli-helyzet?

2 hozzászólás Új írása

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.