Családi tervező naptár

Évek óta segíti a mindennapi logisztikánkat a családi tervező naptár, s mivel egyszerű és zseniális találmánynak tartom, gondoltam mesélek róla neked is. A Bookline-ról szoktam minden évben rendleni (klikk) és általában nagyon cuki a külalakja. Ez az idei gyerekrajzos kimondottan szimpatikus. A tavalyit egy budapesti papírboltból vettem még 2019 őszén, az egy másik kiadó terméke volt, a Bookline-on azonban általában csak egyfélét lehet kapni.

5 személy programját tudjuk a naptárban párhuzamosan követni és elsősorban azoknak való a használata szerintem, akik egyrészt idegenkednek még a digitális naptárak világától vagy akiknél ezeket nem akarja/nem tudja a család minden tagja szinkronizálva használni, bár kétségtelen, hogy a mai rohanó és gyorsan változó világban ezek működnek a leghatékonyabban. Vagyunk mégis továbbra is sokan, akiknek fontos, hogy egy ilyen ronda naptár lógjon a konyhában valahol, amelyet hirtelen ötletek és tanítói e-mailek következtében azonnal tele lehet firkálni, amelybe előre bele lehet írni a családi utazásokat, hogy lássad és várjad, s amelyre ha ránéznek a kicsik-nagyok, rögtön láthatják a napi teendőket.

Az ötödik oszlopot mi arra használjuk, hogy ebben vezetjük a gyerekek gyümölcs-zöldség-evő versenyes matricáit, így szépen kirajzolódik minden hónapban, hogy ki mikor és mennyit evett s ki az, aki esetleg lemaradt és emiatt bele kell húznia (a tavalyi nyertesről itt írtam).

Kétségtelen, hogy a naptárnak több haszna volt: 1. covid előtt, 2. otthon. Itt Osloban még senkinek nincs délutáni programja, senkihez nem kell szülői értekezletre menni, és ami még fontosabb, István sem utazik sehová – mert azok az “Apa nincs itthon” kolbászok, melyek az első oszlopban sokszor végigmentek az egész hónapon, most már nem léteznek. Ennek ellenére a naptár-szokásunkat tartjuk, mert bár szellős, nem teljesen üres a január sem, és magunkat ismervén egészen biztosak vagyunk benne, hogy néhány hónap alatt a norvégiai életünket is épp olyan sikeresen bezsúfoljuk, mint az otthonit. Nem vagyok persze meggyőződve, hogy ez egy feltétlenül jó dolog lenne.

Nektek milyen appok/eszközök segítenek a családi élet logisztikai vezénylésében?

Egy hozzászólás Új írása

  1. Visszajelzés: ILovePDF – Szerendipity

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.