Where in the World is…

Jön-jön-jön! A Carmen Sandiego negyedik évadja ma kerül fel a Netflixre! Pocok óriási rajongójává vált a tavaly ennek a sorozatnak én viszont sokáig csak felületesen ismertem, rá-ránéztem, hogy a gyerek biztosan ne bámuljon olyasmit, ami nem neki való. Aztán pár hete ígéretemhez híven megnéztem vele elejétől végéig az első részt és onnan kezdve nem volt megállás. Amikor ki tudtunk szakítani közös, zavartalan 25 percet, mindig megnéztünk egy-egy részt – a fiúk sajnos nagyon kevés lelkesedést mutatnak Carmen iránt. Ma pedig nagy nap van, közzéteszi Netflix a negyedik, és sajnos egyben utolsó évadot. Egészen kevés részből amúgy áll az egész sorozat, ha valaki rákattan, egy nap alatt végignézheti.

Carmen Sandiego egy egészen fiatal mestertolvaj, akit a gonoszok képeztek ki, de nagyon hamar átáll a jók oldalára, és kis csapatával együtt harcol a szupertitkos Vile nevű tolvaj-szervezet ellen: ellopja a kiszemelt kincseket, mielőtt a Vile rájuk tehetné a kezét, azért, hogy később visszajuttassa őket oda, ahová valók. Gazdagítja a történetet a béna rendőrség, nagyon jókat lehet a béna Agent Devineaux-on nevetni. Közben körbeutazzuk a Földet és minden rész egy kis tanulnivalót is tartalmaz, melyben bemutatják a legfontosabb tudnivalókat az épp aktuális helyszínről. Pocok földrajztudása látványosan gazdagodott az elmúlt hónapokban Carmen-nek köszönhetően. Ráadásul angolul nézi és ez ismét egy jó dolog. Ha valamit nagyon pontosan meg akar érteni, akkor be szokta kapcsolni a magyar feliratot a Netflixen. Hét éves kortól ajánlott a sorozat, de ha anno szeretted a Lupin- és az Occhi di Gatto-fajta rajzfilmeket, akkor garantálom, hogy Carmen Sandiego-t felnőtt fejjel is fogod tudni élvezni. Mutatok egy ízelítőt, ezeket a részeket még mi sem láttuk, de minden bizonnyal nagy izgalmaknak nézünk elébe:

Az ötlet nem teljesen újszerű, egy régi sorozat remake-jéről van szó, amely azonban eredeti verziójában hozzánk nem jutott el a kilencvenes években, de Amerikában állítólag elég nagy népszerűségnek örvendett már akkor is. Remélem, hogy a Netflix lassan előveszi sorra a régi kedvenceket, mert az igazán jó rajzfilm-ötletek megérdemlik, hogy a mai gyerekek elé kerüljenek, kicsit nyilván modernebb köntösben.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.