Tipikus Oslo?

A héten ügyeletes István, ami annyit jelent, hogy mikor fúrás van, kéthetente 7 napig nem tud elmozdulni a laptopja mellől. Ez az első ilyen hetünk, mióta megkezdte az új munkáját, és bár túlélhető, nagyon nehéz időszak ez a családnak. A gyerekekkel egyáltalán nem tud foglalkozni, a szobából sem igen dugja ki a fejét csak enni s akkor is sokszor csak öt-tíz percre. Örülünk a home office-nak, mert legalább látjuk, ha nem is tud érdemben részt venni a családi programokon.

A hétvégi levegőztetés így szintén az én feladatommá vált s bár nagyobb kirándulásokat még nem szeretnék egyedül lebonyolítani, azért a mozgásigényét ki kell elégíteni a csapatnak. Elindultunk hát rollerrel felfedezni a kikötőt, melynek én egy részét már a futásaim során feltérképeztem. Végig kétsávos, jó széles bicikliúton lehet haladni, de elég furcsán néztek ránk az emberek: ha jobban belegondolok, mióta itt lakunk hagyományos rollerrel senki mást nem láttam járgányozni, az elektromos rollerek viszont nagyon népszerűek, több app-on keresztül is lehet kölcsönözni őket városszerte. Én viszont még mindig nem látom értelmét annak, hogy olyan rollert vegyél, amit még hajtani sem kell, miközben a hagyományos verzió remekül átmozgatja az embert.

Egész messzire jutottunk, be a város központi részére és ott fotóztam az alábbi képet, melyet gondoltam megosztok veled, mert úgy érzem, hogy egy helyen bemutatja Oslo sokszínűségét. A világító fa messziről odacsalogatja az embert, azt hinnéd, hogy egy ünnepi díszbe öltöztetett fa, és csak közelről látszik, hogy egy teljesen mű-alkotás, tehát nem is igazi fa, hanem egy életnagyságú fa alakú világító dísz. Nagyon hájtekk, mert a levelek állandóan változtatják a színüket. Mögötte az Aker Brygge egy része látható a maga szuper-modern központi elhelyezkedésű épületeivel az egyik 21. századi új látványossága a fővárosnak. A torony a kikötői hangulatot idézi. Háttérben az osloi naplemente, délután három-körül készült a kép.

Alig várjuk, hogy kicsit enyhüljön az időjárás, és még hosszabb felfedező utakra tudjuk majd készülni. Bár csodálatos napsütéses nap volt szombaton, a kemény mínuszok miatt két és fél kint töltött óra után a mozgás ellenére is jól átfázva érkeztünk haza. Ilyenkor az embernek céltalanul nemigen tanácsos sétálni indulnia, de 2-3 hónap múlva biztosan javulni fog az időjárás és akkor még többet lehetünk majd a szabadban.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.