Drops

Teljesen véletlenül fedeztem fel ezt az alkalmazást nagyjából két hete. Korábban Duolingo-val próbáltam norvégul tanulni, de valahogy nem találtam meg a megfelelő napi motivációt. Zseniális applikáció, István évek óta használja, rászoktatta a gyerekeket is, és nagyon jól haladnak, számomra viszont valami miatt idegen maradt.

A Drops ezzel szemben szerelem volt első látásra. Több mint negyven nyelven lehet vele tanulni, de én nyilván csak azért töltöttem le, mert a norvég is köztük van, hiszen most erre volt a legnagyobb szükségem. Nem társalogni tanít és nem mondatokra alapszik mint a Duolingo, hanem kimondottan szavakat gyakoroltat, de azt tényleg ahogy mondani szokták, orrvérzésig – nincs hogy ne jegyezd meg őket, annyit ismételteti mindenféle módszerekkel.

Annak ellenére, hogy az ingyenes verzióval csak napi öt percet lehet használni az appot, remekül haladok vele és külön tetszik, hogy időben limitálva van, mert amilyen interaktív, azon venném észre magam, hogy már fél órája ezzel foglalkozom. Ez persze önmagában nem volna ártalmas tevékenység, sőt, de olyan sebességgel vezetik be az új szavakat, hogy nem vagyok meggyőződve róla, hogy ha napi 7 helyett esetleg 27-et kellene megjegyeznem s mindig újakat, akkor az megfelelőképpen tudna rögzülni. Persze ha valaki előfizetne, most épp tart még az újévi akciójuk, és akkor bármit bármennyi ideig, bármilyen sorrendben lehet gyakorolni.

Egyelőre nem akarok senkivel sem beszélni norvégul, így a céljaimnak a módszer teljesen megfelel: ha több százra gyarapszik az ismert szavak száma, akkor majd boldogulni fogok az írott szöveggel, megértem a táblákat és talán nem adnak el a beszélt nyelvvel sem. Később finomítunk majd a dolgokon.

Ha szókincsbővítés a célod, akkor feltétlenül próbáld ki a Drops-ot. Már az első héten tanultam olyan szavakat, amelyeket István 2 év Duolingo után még nem ismert, pedig ott végigjárta már a leckék teljes skáláját. Úgy gondolom, hogy mindkét alkalmazás nagyon hasznos, s mindkettő segíteni fog, ha valaki rászánja magát a könnyed nyelvtanulás elkezdésére, de ha választanod kellene, hogy melyikkel kezdd, én a Drops-ot ajánlanám. Erősen csodálkozom, hogy nem hallottam róla korábban, hiszen ráadásul magyar tulajdonú vállalkozás. Ide kattintva te is letöltheted!

Ha pedig ismersz más, zseniális idegennyelv-tanító appokat, kérlek oszd meg velem. Az idei célom, hogy megtanuljak norvégul és minden segítség jól fog! 🙂

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.