Óévbúcsúztató

Tudott-e igazi buli kerekedni idén Szilveszterkor?

Szerintem a 2020-as évet kifejezetten a társasjátékgyártók szakszervezete pénzelte (és a zöldhagymatermesztőké).

Reggeliben elkészítettük a menüt előre 3 napra, hogy bőséggel lépjünk át az új esztendőbe.

Lezártuk idénre a munkát, én délelőtt, István nem sokkal éjfél előtt. A home office egy csoda s az idei esztendőnket sokszor és sokféleképpen meghatározta s megkülönböztette az eddigiektől.

Elrendeztük magunkat és a lakást azért, hogy mindenki és minden ilyen tiszta legyen az új esztendőben.

Megnéztük a gyerekekkel a Rumini a Ferrit szigeten című előadást, hála az online térbe költözött színházaknak, és remekül szórakoztunk, nagyokat nevettünk, épp erre volt szükségünk, amint közeledtünk éjfél felé.

Zseniális! Ha lehetőséged lesz megnézni, ki ne hagyd! Kisti is élvezte, pedig ő még nem olvasott Ruminit.

Közben az év utolsó óráinak a múlását a gyerekekkel ezen a lufi-órán követtük s nagyon tetszett nekik.

Így kell elkészíteni:

Végy 12 lufit – az arany-ezüst kombináció opcionális, de egészen szilveszteries -, fújasd fel a gyerekekkel, majd ragasszátok vagy tűzzétek körbe egy sima felületre őket – nekünk az ablak s a ragasztószalag most jó megoldásnak bizonyult. A lufikat számozzátok meg 1-től 12-ig, majd december 31-én 13 órától kezdődően a gyerekek egy villa segítségével felváltva, óránként durrantsanak ki egyet-egyet közülük. Azt hiszem, hogy Kisti épp ennek a játéknak köszönhetően értette meg végre a Szilveszter koncepcióját, mert reggel még hiába magyaráztuk neki az újévet s januárt s 2021-et… csak annyi maradt meg belőle, hogy hátha látni fog tűzijátékot és éjfél után is játszhatnak még, juhé.

Az év utolsó két óráját aztán online családi szilveszterezéssel töltöttük hála a messenger videó-funckiójának, ugyanúgy mint Karácsonyban, megint össze tudott ülni a banda 5 különböző helyszínről egy közös koccintásra.

A teraszon az éjfél csodás tűzijáték hanggal, de kevés látvánnyal fogadott, mi pedig előkaptuk a hatvan centis csillagszórókat – Osloban ennél kisebbet nem találtam sehol -, s hozzáadtuk a saját kis fényünket az új esztendőhöz. A godt nytt år pedig a teraszunk előtt elsiető szomszédok részéről bővített barokk körmondatnak számít ahhoz képest, amivel az elmúlt két hónapban legtöbben illették szerény jelenlétünket. Ennek azonban nagyon tudtunk örülni s rácsodálkoztunk, hogy nééé gyerekek is laknak a lépcsőházunkban?!

Az újévi virsli és lencsesaláta nehezen csúszott, nem vagyunk hozzászokva a késői vacsorához, de a jövőbeli gazdagság reményében a szépen megterített asztal nem maradhatott el az új esztendőben.

Később a gyerekek maximálisan kihasználták az éjfél utáni Among Us-ozásra vonatkozó ígéretünket s elvonultak online játszani az unokatestvérükkel, mi pedig Istvánnal a szilveszteri romok eltakarítása közben jót mulattunk a Duna TV által válogatott partizene némelyik dalára, mert a legeslegjobban egy igazi buli hiányzott nekünk, az új esztendőben.

Végül ágyba bújva még felfedeztem, hogy a Gruppen-Hecc kabaré közzétett a Facebookon egy válogatást az elmúlt 5 év legjobb jelenetei közül s bár fél órán át a könnyem is folyt úgy nevettem, aztán egyszer csak elvágták a fonalat és fogalmam sincs, hogy a gyerekek alól István végül mikor húzta a ki a wifit az új esztendőben.

Neked hogy telt idén a Szilveszter? Nagyon más volt, mint az eddigi években?

New Year's Party
Szilveszteri buli

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.