Legkedvesebb karácsonyi filmjeim

Az utóbbi hetekben a családi mozik témája egyértelműen az ünnepi körbe fordult át a nappalinkban. Kevin nélkül nincs Karácsony, s idén alig bírtuk kivárni a decembert. A cselekmény pontos leírását az első két részből már Kisti is gond nélkül fel tudná idézni, mégis különleges alkalom minden évben, amikor a kanapén szanaszét ülve megpillantjuk, amint a McAllister család ajtaja előtt ismét feldől a szobor.

A Love Actually című film konkrét szerelem volt első látásra, számomra sokáig ez a film is a decemberi kötelező programok egyike volt. Alig várom, hogy egyszer Pocoknak is megmutathassam, mert szerintem örök kedvenc marad.

A legeslegelső helyen azonban egy másik film áll, melyet idén néztünk meg először a gyerekekkel, s amely őket is épp úgy lenyűgözte, mint engem annak idején s azóta mindig. A Miracle on 34th Street az igazi, örök érvényű varázslatról szól, s újra és újra bizonyítékul szolgál arra, hogy hinni nem csak kisgyerekként érdemes. Volt egy időszak, amikor magyarul nem találtam online sehol ezt a filmet, most épp megint elérhető a Videán, ha ide kattintasz. 5-6 éves gyerek már nagyon tudja élvezni.

Nálatok melyek a kedvenc karácsonyi filmek?

u.i. A Netflixen úgy szaporodnak az ünnepi filmek mint eső után a gomba. Sajnos meglehetősen egy kaptafára húzták szegényeket, így eddig egyetlen olyat sem láttam, amelynek bár távoli esélye lenne felkerülni a képzeletbeli dobogóra. Mégis egészen kellemes időtöltés őket végignézni, mondjuk karácsonyi sütés-főzés-sürgölődés közben. Láttad már a hercegnőcserést? Most folytatása is lett. 😀

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.