Mikulás-csomagban csörgőmogyoró

Az utóbbi években kialakult egy adventi-kalendáriumos ajándékozási hagyomány a családunkban, mely talán épp abban az évben indult, amikor Pocok kapott egy Filly-kalendáriumot, amitől aztán el volt ámulva az egész család. Akkor nagy volt a lovacska-rajongás, írtam is róla egy bejegyzést, s olyan jó ezt újraolvasni (6 éve történt). Aztán mindjárt átváltottunk Lego-kalendáriumokra, melyek tárháza végtelen és miután Kisti is odanőtt, hogy ezeket tudta bontogatni és értékelni (ő egy Lidl vonatos kalendáriummal kezdett – csodás darab volt épp akkor, amikor a fa-sínek voltak a mindene), már előre tudja mindkét gyerek, hogy a Mikulásnak mit kell írni ahhoz, hogy tuti meg is kapják.

Azért szeretjük ezeket az ajándékokat, mert mindig az aktuális kedvenc figurái kísérik végig a gyerekek ünnepi várakozását, a legmorcosabb, legszürkébb, “még mindig van két hét a vakációig” hajnalokat is azonnal felderítik és mindjárt jobban indul a nap, ha érkezik az újabb meglepetés. Azzal pedig, hogy a Mikulás hozza őket ötödikén este, mindjárt öt ablakot ki lehet nyitni, így ezen a napon sokszoros az öröm, amely tényleg kitart Karácsonyig.

Hogy valójában mekkora boldogság az ajándékos adventi kalendárium, akkor tapasztaltam meg saját bőrön, amikor a sunyi Mikulás tavaly nekem is hozott egyet, persze (sajnos?) nem legosat, hanem annál jóval anyukásabbat: Rituals…-ost. 😀 Találtam itt egy videót róla (klikk). Úgy örvendtem mint a gyerekek, ha nem jobban, ezeknek az ablakoknak, főleg mert Istvántól volt az ajándék, aki azokban a hetekben a tengeren volt, távol tőlünk. Kicsit közelebb hozta őt is az adventi készülődésünkhöz ez a fajta gondoskodás. Vajon ebből is hagyomány lesz immár? Na nem a távollétből, hiszen épp azt a “hagyományt” akartuk magunk mögött hagyni, mikor elköltöztünk Osloba, hanem a Rituals…-os ajándékokból, melyek számomra, pillanatnyilag a világ legjobb szépségápolási termékei. Csodálatos illatukkal és innovatív jellegükkel elvarázsolnak minden használat során, sosem unom meg őket! S hát hogy is történhetett, nem tudom, de a Mikulás idén ismét előrukkolt egy ilyen csodaszép dobozzal! Megeshet, hogy jógyerek voltam?

A Rituals... 2020-as adventi kalendáriuma ilyen csodálatos csomagban érezik, óriási masnival! :)
A Rituals… 2020-as adventi kalendáriuma ilyen csodálatos csomagban érezik, óriási masnival! 🙂

Nagyon hangulatos volt idén a mikulásjárás, mert most először igazi kandalló elé tudtuk tenni a csizmákat s a gyerekeknek még az is eszükbe jutott, hogy csokis kekszet készítsünk neki meg tejet – az amcsi rajzfilmek tiszta befolyása… A varázslat teljes volt, mikor csak a morzsákat és az üres poharat találták a tálcán. Szerencsére nem ismernek még norvég gyerekeket így nem is szembesülnek vele, hogy máshoz ezen a dátumon nem érkezik semmilyen ajándék. Furcsa ez a globalizált világ, melyben sokszor komoly akadályok gördülnek annak a családnak az útjába, aki a saját hagyományait szeretné őrizni a nagyvilágban.

U.i. Arra gondoltam, hogy ezt a bejegyzést bővíteni fogom Karácsonyig, és megosztom veletek ennek a csodás Rituals… kalendáriumnak a tartalmát napról napra. Ezt az ötletet a gyerekektől merítettem, akik nekifogtak a kedvenc legos kalendáriumuk tartalmának a nyomon követésére különböző blogokon, s így még meg sem kapták, mégis pontosan tudták, hogy aznap épp mi lenne benne, ha meglenne. Ez már egy másik generáció…

Ilyen a kicsomagolt, összerakott kalendárium. A tetején a háztetőt ki kell hajtogatni.
Ilyen a kicsomagolt, összerakott kalendárium. A tetején a háztetőt ki kell hajtogatni. A párkányon nagy jó helye lesz a következő 3 hétben.
Minden nap, az ajándék mellé, egy kedves üzenetet is küld a Rituals… Ez a gyertya volt az első ablakban, mely az első adventi vasárnapot szimbolizálja. Elegáns üveg kívülről, illatos belülről, kb 4 tea-mécsesnyi nagyságú. Ennek a gyertyának az illatát nem tudom ha szeretni fogom, kicsit férfias. De csodás dekoráció lehet például fürdőszobában.
Rituals... 2020 Adenti Kalendárium második nap - Rituals... Amsterdam Collection habos tusfürdő.
A Rituals… jelenleg kapható illat-kollekciói közül szinte az összeset szeretem, de van kettő, amely kiemelkedik a többi közül s holtversenyben első helyen állnak. Az Amsterdam Collection különkiadás az egyik közülük. Nem csoda, mert a tulipán illatával csodát műveltek. Másodikára ez a habos tusfürdő volt a dobozban, mely úgy működik, hogy ha megnyomod az adagolóját, akkor zselés állagú tusfürdő-szerű dolog kerül a tenyeredbe, mely a bőröddel érintkezve válik illatos habbá. Valódi varázslat a második napon.
Rituals... 2020 Adventi Kalendárium harmadik nap - párna-permet
3. Ezt a fajta terméket korábban nem próbáltam s ahogy elvárható egy ilyen permettől, csodás levendulás illattal ringat álomba, ha befújod vele a párnád.
Rituals... 2020 Adventi Kalendárium, negyedik nap, haj-maszk
Egyelőre el sem tudom képzelni, hogy milyen formában fog ez a maszk egész éjjel a hajamon ápolni, de tuti kipróbálom. Ajándék, a negyedik napon.
Rituals... 2020 Adventi Kalendárium, ötödik nap, kézbalzsam.
A kézkrém téli időszakban abszolút fogyóeszköz. Az ötödik napról az ajándék már bele is vándorolt a táskámba. A The Ritual of Sakura ritka kellemes, kifinomult illat, cseppet sem bánom, ha egész nap velem van.
Rituals... 2020 Adventi Kalendárium, hatodik nap, karadamomos illatgyertya.
Advent második vasárnapjára ismét illatgyertya-ajándékot kaptam. A kardamom íze és illata az utóbbi időben nagyon közel került a szívemhez, a kakaóba mindig teszek belőle, a gyerekek is szeretik. Emiatt ezt a gyertyát azonnal meggyújtottam s hamarosan el is fújtam, a sütőből áradó ebéd-illattal szemben semmi esélye nem volt. 🙂 Később újra próbálkozom majd.
The Ritual of Karma testápoló.
A hetedik ablakból egy illatos testápoló került elő.
The Ritual of Holi testpermet.
The Ritual of Holi testpermet – nem ismertem mostanig ezt az illatot. Persze arra is nagyon jók az ilyen kalendáriumok, hogy ki lehet próbálni olyasmit is, amit amúgy lehet nem vennék meg az üzletből. Ennek kicsit olyan tiszta, virágos kézkrém illata van.
The Ritual of Happy Buddha testradíros tusfürdő .
Említettem, hogy két kedvenc illatom van a Rituals… termékek közül, a The Ritual of Happy Buddha a másik. Szerelem volt első szimatolásra, így ez a testradíros tusfürdő azonnal helyt kapott a zuhanyzóban.
The Ritual of Hammam fekete szappan
Eddig nem sok The Ritual of Hammam terméket próbáltam s kicsit elgondolkodtatott a mai ajándék, hogy vajon ezt miképp fogom elhasználni. Aztán a következő napi ablak erre is megadta a választ.
The Rituals... zuhanykesztyű
Épp ilyen zuhanykesztyű volt a tavalyi kalendáriumban is, és ami a legjobban tetszett benne, hogy hónapokig lehetett használni, nem penészedett meg a fürdőszobai nedvességtől és nem ment tönkre mint a többi hasonló kesztyű, amit kipróbáltam. Az útmutatás szerint a tegnapi fekete szappan jótékony hatásait úgy tudod a legjobban megtapasztalni, ha ennek a kesztyűnek a segítségével viszed fel a bőrödre.
Rituals... wild fig candle
Mivel elérkeztünk a harmadik adventi vasárnaphoz, így az ablak tartalma nem volt meglepetés, de ettől függetlenül nagyon jól esett. Az eddigi 3 gyertya közül számomra ez a legillatosabb.
The Ritual of Namasté szépség-szérum
A tavalyi kalendáriumból ismerem ezt a szépség-szérumot, mely egy apró fiolában rejlik s amelyet ha este elsimítasz az arcodon, reggelre (legalább) a bőröd nagyon boldog és kiegyensúlyozott lesz. 😀
The Ritual of Karma tusfürdő - utazó méret
Ez egy apró, utazó-méretű tusfürdő minta, melyeket én mindig el szoktam használni nem kimondottan a repülős-fedélzeti poggyászos utakra, hanem akkor is, amikor 2-3 napra utazunk valahová szimplán azért, hogy ne kelljen a nagyobb kiszerelést fölöslegesen oda-vissza cipelni.
The Ritual of Ayurveda testápoló krém
Illatos testápoló, melyet nagyon szeretek lefekvés előtt használni. Nagyon örültem ennek az ajándéknak.
The Ritual of Happy Buddha
Olajka a kedvenc illatomban. Sokrétű felhasználásának köszönhetően pár hétig biztosan élvezhetem ezt az édesen fűszeres illatvilágot.
The Ritual of Namasté - anti-aging szérum.
Egy újabb szépség-ampulla ajándék – csodálkozom, hogy ugyanabból kettő is került a kalendáriumba, persze más-más üzenettel, de közben nem bánom cseppet sem, mert ez tényleg nagyon jó cucc. Irtó jól estik az arcbőrnek, amikor bekened a szérummal. Hogy fiatalít-e… hm… az örök fiataloknak nincs szükségük ilyen varázslatokra. 😀
The Ritual of Sakura testradír
Volt korábban egy olyan test-vaj-radírom a The Ritual of Sakura illatban, amelyet nagyon-nagyon szerettem használni. Ennek az illata ugyanolyan, de a termék folyékonyabb, tusfürdő-állagú inkább, de úgy nézem, hogy hasonló peeling hatást lehet majd elérni vele. Ez a Sakura termék-család a tisztaság illatát juttatja eszembe, ezért nagyon szeretem .
Rituals... Black Oudh candle gyertya
A negyedik adventi vasárnapra pontosan érkezett az utolsó illatgyertya. Melengetni fogja a reggeleket a következő hetekben.
The Ritual of Namasté anti-aging serum
Ha valaki azt mondja, hogy 35-höz közeledvén ilyesmire nincs szüksége, az nem nézett mostanában tükörbe. Örülök, hogy tesztelhetem ezt a terméket, ha tényleg tíz évvel megfiatalít, szólok, hogy próbáld ki te is. 😀
The Ritual of Samurai... tusfürdő és sampon hair and body wash
Az egyik legjobb része a Rituals… kalendáriumnak, hogy minden évben úgy alakítják ki, hogy belecsempésznek olyan termékeket is, amelyeket meg tudsz osztani másokkal. Így 2-3 férfi termék is akad a 24 ablak valamelyikében. Idén egy tusfürdő és ez a sampon volt elrejtve a The Ritual of Samurai (micsoda név…) termékcsaládból. Nagyon jó az illata!
The Ritual of Hammam foaming shower gel - tusfürdő hab
Újabb tusolóhab, ennek is csudijó illata van, de ezekben a habokban igazából az állaguk a különleges, érdemes kipróbálni, tetszeni fog neked is. 200 ml-es kiszerelésben kapható a nagyobb verzió, az 1-2 havi adag, attól függ mennyire vagy kiskacsa.
Rituals.... Rose de Shiraz parfum
A tavalyi kalendáriumban 3 parfüm is volt, abból egyik férfiillat. Idén az utolsó ablakra tartogatták ezt a meglepit. A tavalyi illatok közül a Fleurs de l’Himalaya beépült a kedvencek közé s azóta ismét megvásároltam, gyarkan használom. Ez a Rose de Shiraz parfüm el fog fogyni, hangulattól függően, de nem kimondottan az én illatvilágom. Rebarbara? Sok mindenben zseniális, de a parfümnek úgy érzem nem tesz kimondottan jót.

Véget ért hát az adventi kalandunk, 24-én hajnalban nyitottuk az utolsó ablakot Istvánnal. Az elmúlt 4 hétben ő a Douglas férfi-kalendáriumát bontogatta szorgalmasan, melyhez nagy reményeket fűztem, amikor megvettem, elég ritka ugyanis az ilyen jellegű férfi-termék. Nem igaz, hogy ne lett volna a 24 ablak között 5, amelyik igazán örömet okozott, de a legtöbb ajándék csalódás volt. Képzeld el, hogy két olyan nap is volt, amikor ÜRES üvegcsét rejtettek el a kalendárium készítői, el sem tudom képzelni, hogy milyen megfontolásból. Ráadásul az abszolút szükségesnél több szakáll-ápolási termék volt az ablakok mögött, s bár az utóbbi időben tényleg divattá vált bizonyos országok bizonyos társadalmi rétegeinél a szakáll, azért a férfiak nagy része továbbra is rendszeresen borotválkozik, így ezek a termékek konkrétan haszontalanok a megajándékozottak döntő többségének a számára. Nagy reményekkel vettem meg ezt a kalendáriumot, de azt kell mondanom, hogy a Douglas-ból végleg kiábrándultam. Kár.

Douglas Men Advent Calendar 2020

5 hozzászólás Új írása

 1. bikmakk szerint:

  Nagyon lelkesitő volt ez a poszt! 🙂 Árad belőle az öröm…<3 s a mindennapi csodához nem kell más, csak egy kalendárium, amely minden nap kihívás elé állít, hogy ne edd meg előre belőle a "csokit"! :D:D:D Amúgy én is kedvet kaptam, uh szerintem még a héten beszerzek egyet-kettőt! :))))Legalább élmény lesz behozni a lemaradást! 😉

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   A gyerekek nagyon boldogok voltak. Folyton mondogatták, hogy ez milyen szép nap volt… 😀

   Kedvelés

   1. bikmakk szerint:

    Ez mindennél fontosabb… 😀

    Kedvelés

 2. Iza szerint:

  Azta, gyönyörű ez a kalendárium! ❤

  Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.