Áldott adventi várakozást!

Adventi koszorúnk

A tegnap készítettük el a gyerekekkel az idei adventi koszorút s bár vidám Karácsony-idéző zene szólt közben s a házat bejárta a frissen sült sütőtök és mandulás-csokis keksz illata, a szívünk nem tudta elengedni annak az érzésnek az árnyékát, hogy az utóbbi években a hagyomány szerint az éppen mindig aktuális ovis gyerekemmel az óvodai teremben készítettük a koszorút. Olyan természetellenes volt otthon dolgozni ezen… Ilyenkor nagyon nagy a nyüzsgés az oviban, kimondottan családias a hangulat, a terem csordultig telik a családokkal, a végén közösen meggyújtjuk az első gyertyát, és a Tiszteletes Úrral együtt imádkozunk. Idén persze nem vagyunk otthon és ha otthon is lennénk, idén még óvodai oktatás sincs, nemhogy extra családi programok…

Hálát adok az Úrnak, hogy létezik a “lapospap”, így a mai ünnepi istentiszteletet a Cserealjai Gyülekezet oldalán követni tudtuk. Nagyon sokat javított a hangulatunkon az, hogy sikerült az élő közvetítés által közel kerülni az otthonunkhoz s az igazi egyházi ünnephez. Minden alkalommal hálával a szívünkben hallgatjuk az istentiszteletet, de mióta ilyen messzire kerültünk, a hála érzése mind súlyosabbá válik, hiszen be kell töltenie 2.500 km-nyi űrt.

Minden külső tényező és a jelenlegi vacak helyzet ellenére sikerült-e neked a mai napba egy kis ünnepet csempészni?

Hinni taníts, Uram, kérni taníts!

1. Hinni taníts, Uram, kérni taníts! Gyermeki, nagy hitet kérni taníts! Indítsd fel szívemet, Buzduljon fel, neked Gyűjteni lelkeket! Kérni taníts!

2. Hinni taníts, Uram, kérni taníts! Lélekből, lelkesen kérni taníts! Üdvözítőm te vagy, Észt, erőt, szívet adj. Lelkeddel el ne hagyj! Kérni taníts!

3. Hinni taníts, Uram, kérni taníts! Gyorsan elszáll a perc: kérni taníts! Lásd gyengeségemet, Erősíts engemet, Míg diadalt nyerek: Kérni taníts!

4. Hinni taníts, Uram, kérni taníts! Jézus, te visszajössz: várni taníts! Majd ha kegyelmesen Nézed az életem: Állhassak csendesen. Hinni taníts!

Mascher Ray, F.: Thaly Lóránt

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.