Alakítunk, rendezünk

Az új lakásunkban, bár részben-bútorozottként béreltük ki, igazából megvan minden alapvető bútordarab és akad elegendő tárolóhely is a cuccaink elsüllyesztésére. A házban pince és hideg tároló (itt tartják nyáron a norvég gyerekek a hóembert) is a rendelkezésünkre áll, így az épp használaton kívüli tárgyakat simán lehet ott tárolni s nem lesznek láb alatt. Sajnos a két zsák gyergyói pityókát nem hozhattuk magunkkal télire pedig itt tuti nem romlott volna meg. (Apró megjegyzés ezen a helyen: a norvég vámszabályok szerint krumplit az országba behozni tilos!)

Mégis akadt pár olyan bútordarab, amelynek a hiányát mindjárt az első héten megéreztük. Nem volt például tévéállvány (tévé sem, de azt hoztunk), és a tulajdonosok megtiltották a szögek beverését a falba, pedig fali állvánnyal is készültünk otthonról. Az óriásinak tűnő előszobából hiányzott egy komód-szerűség, amely megőrzi a kulcsokat, sapkákat-sálakat és iskolástáskákat, másképp pillanatok alatt eluralkodik a káosz a bejárati ajtó körül. Az éjjeliszekrényeken nincsenek éjjeli lámpák és ez borzasztó dolog az esti olvasás szempontjából. De a legfájdalmasabbnak mégiscsak az íróasztalok hiánya bizonyult.

Most, hogy Kistin kívül mindenki “home-valamizik”, az íróasztal megfelelő székkel alapvető létszükségletté vált. A Pocokét hoztuk otthonról, szerencsére, arra gondoltunk, hogy neki szüksége lesz rá. Én már tavasszal lenyomtam 3 hónap home office-t az otthoni étkezőasztalnál s bár nem volt világvége kényelmes, azért teljesen jól megvoltam. Az itteni asztalnak nagyon fura azonban a mérete. Alacsony erősen. Másfél hét után annyira fájt a rossz ülési pozíciótól a lábam és a derekam, hogy nagyon hamar világossá vált az office-space létjogosultsága. Irány tehát az IKEA.

Csóró vidéki fehérnép vagyok, még sosem jártam IKEA-ban, pedig otthon is rengeteg cuccunk van onnan s a kínálatot kábé betéve tudom – éljen az online bolt. Itt viszont fél órányira két IKEA is van, szerintem lesz még alkalmunk bennük ebédelni. A norvégok kimondottan ott veszik minden berendezési tárgyukat, nyilván. A hétvégén el is készült a dolgozó-sarkom és csodálatosan inspirált módon a nappali sarkában találtam meg számára a helyet, az ablak alatt, amely épp a karácsonyi fényekben tündöklő ház előtti fenyőre néz – a földszinti lakások kevéske előnye… Biztosan bebeszélem magamnak, de most már a munka is jobban megy.

Home office kilátás

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.