Apró támogatás nagy családoknak

Persze, nem tűnik nagy dolognak, de minden kicsi számít, és Románia nem arról híres, hogy bármilyen jelentős kedvezményben vagy támogatásban részesítené a nagycsaládokat.

Mindig az a szöveg, hogy ha engedményeket tesznek, akkor abból elsősorban a jelentős roma populáció húzna hasznot és ennek az lenne a legnagyobb hozadéka, hogy még több mezítlábas purdé lepné el a falvak utcáit. Csodás hozzáállás, tényleg.

Most létezik egy kedves kezdeményezés, melyről eddig nem hallottam, de amely mint kiderült, sok ismerős családnak is nyújtott már segítséget. Arról van szó, hogy a harmadik gyerektől kezdve jelentkezni lehet ezen a honlapon található elérhetőségeken, és amennyiben az erdélyi gyülekezet, ahová a család tartozik, bekapcsolódik egy minimális hozzájárulással az akcióhoz, úgy a gyerek keresztelője alkalmából 500 db pelenkát kapnak ajándékba (ikrek esetében gyerekenként) a szülők. Felekezet nem számít, a lényeg, hogy a gyermeket 8 hónapos kora előtt megkereszteljék (vagy bemutassák a gyülekezet előtt vagy hol mi a szokás). Ez 3-4 hónapra is elegendő pelenkát jelent és igen nagy segítség bármely családnak. Ó, bárcsak lenne még ehhez hasonló kezdeményezés, vagy száz.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.