Egészséges reggeli-variánsok

Jó ideje keresem az ideális reggelit, amely finom, egészséges, hamar elkészül, sokáig jóllakom tőle és nem ezer kalória. A zabkása ezeknek a kritériumoknak mind eleget tesz. Pár hete minden reggel főzöm majd az irodában bekanalazom és délig vígan gépelgetek, mert nem korog a hasam, kiváltképp akkor, ha némi zamatos gyümölccsel is kiegészítem a menüt. Azóta sem tudtam megunni.

Persze nyitott vagyok az újabb javaslatokra. Az előre csomagolt, “egészséges” bió-zab-cukormentes és egyéb jó tulajdonságokkal felruházott kekszeket mind végigpróbáltam, mert nagyon szeretem őket. Általában teával szoktam enni és így pillanatnyilag jól lehet tőlük lakni, de tízkor már erősen nagy koncert van a hasamban. A különböző fitness-müzlikkel még rosszabb a helyzet. Ott az előírt egyszeri fogyasztásra javasolt adagtól soha jól sem lakom.

Jó alternatívaként a Runtastic Fintess Channel videóit ajánlanám figyelmedbe. Nagyon sok értékes és hasznos infóhoz jutottam általuk, hűséges követőjük vagyok, mert hozzám is szólnak, kezdő-mozgóhoz. Nem kimondottam a superfit embereket tekintik célközönségüknek, inkább az átlag motiválását tűzték ki célul. Itt akadtam a lenti reggeli-ötletekre is. Ki fogom rendre próbálni őket. Hétvégén főleg. Minden hasonló tippet szívesen fogadok!

Amúgy édesszájúak számára egy nagyon nehezen betartható jótanács, mely szintén ezen a csatornán hangzott el, amikor éppen egészséges kekszeket készítettek egyik sütős videóban: nyilván fontos, hogy finom, értékes hozzávalókból készült dolgokat együnk és akkor az édességet sem kell kiiktatni a diétából. De nem szabad abba a hibába esni, hogy “nyamiiii egészséges keksz, kérek húszat”, mert annál a mennyiségnél már erősen mindegy, hogy zabpehelyből sütöttük fehér liszt helyett és nem tettünk bele cukrot, hanem szárított gyümölccsel vagy érett banánnal édesítettük a sütinket. Hát ehhez igyekszem tartani magam. Lassan, nagyon lassan átalakulnak az étkezési szokásaink. Aztán néha becsúszik egy pizza és két szelet puha fehér kenyér. Emberek lennénk végül is. 🙂

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.