Chicago

Chicago MarosvásárhelyMég a télen láttuk ezt az előadást, azóta is készülök írni róla. Most onnan jutott eszembe, hogy holnap is műsoron van és gondoltam szólok, hogy ha találsz még rá jegyet és nem láttad, feltétlen meg kell nézni. Még akkor is ha meghallgattad, amint mondanak róla hideget-meleget. Még akkor is ha hosszú és éneklős és a történet kicsit idegen.

A legjobban a színpadi élő zene tetszett nekem, rengeteget emel a produkció nívóján. Azok az elegáns zenészek… Nekünk készült a darab, tiszteljük meg hát a jelenlétünkkel. És azt is vegyük figyelembe, hogy egy remek zenéjű film- és színháztörténeti műről van szó, szerencsések vagyunk, hogy élőben láthatjuk.

Azt különben január óta próbálom megfejteni, hogy egy olyan társulat, amelynek csak három tagja tud jól énekelni, miért ragaszkodik évről évre a musical műfajához. Hogy a közönség kéri?! Szerintem mi nem tüntetünk azért, hogy három órán át hallgathassuk, amint a rossz hangosításnak köszönhetően ordító üzemmódban lenyomnak egy-egy szólót, neaggyisten duettet. A közönség sokkal hálásabb lenne egy igazán szórakoztató (ha már ezen a vonalon indultunk el), klasszikus, prózai darabért. A magyar irodalomban is akad ilyen szép számmal, világszinten pedig határ a csillagos ég. Remek példa erre az Üvegcipő. Sokszor megtöltötte a nagytermet az elmúlt évadban.

Mindezzel együtt a Chicago-t igenis látni kell, a tagozat fáradozásait értékelni érdemes. Remélem, hogy műsoron tudják addig tartani, míg mindenki megnézi, aki kíváncsi rá. Érdemes iparkodni, mert a nagy volumenű díszletet felállítani és a sok szereplőt összehangolni bizonyára nem egyszerű feladat. Nem tudni, hogy hányszor lesz még rá példa.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.