A gőzölős felmosóról

Amikor Pocok csecsemő volt, de már elkezdett mindenfelé mászkálni, hirtelen eluralkodott felettem a túlaggódós anyuka énem és már nem volt elég, hogy minden nap porszívóztam és felmostam, mert a Domestossal való fertőtlenítésről olvastam valami olyasmit, hogy irtó ártalmas a kisbabák számára, ezért elkezdtem hatékony alternatív módszerek után kutatni.

Így rendeltem életemben először és utoljára egy teleshoppos dolgot. Mert mások is ajánlották. Hogy az a gőzölős felmosó aranyat ér, mert úgy fertőtlenít, hogy közben semmiféle kemikáliát nem használ. Hát… megérkezett, még zörgött, olyan kínai műanyag volt. Működött persze, de a használati útmutató szerint csak akkor pusztította volna el ténylegesen a bacikat, ha tizenvalahány másodpercig hagyod hatni egy-egy helyen, ami kb. azt jelentette volna, hogy olyan lassan tudok végigmenni a lakáson, hogy mire befejezem, másnap van és kezdhetem előlről. Ráadásul ronda csíkokat hagyott a csempén. Kínoztam pár hétig, aztán túl nagy volt a macera és felfedeztem a Sanytol termékeket, melyeket mai napig használok, így a gépezet felkerült a padlásra, ahonnan a tél elején elvittük a Pocok iskolai használt-kütyü-gyűjtésére. Legalább láttuk végre valami előnyét annak, hogy megvettük.

De ez semmi, rendeltünk anno hozzá még egy kézi gőzölőt is, amely állítólag minden felületet meg tud tisztítani és tényleg kiszedte a koszt a csempe közti fugából és tényleg lesikálta a letapadt zsírt a kályha-vasról… csak éppen néhány használat után úgy elkezdett folyni, hogy össze-vissza égettem vele a kezem. Végül teljesen megadta magát.

Soha többet teleshop. Szégyellem is magam. Persze attól még a technika lehet működőképes, ha a gépet jól felépítik. Például ezek… lehet, hogy jól és tartósan és hatékonyan működnek. Nekem ugyan már semmi kedvem kipróbálni, de azt meg kell hagyni, hogy a reklámötletük nagyon vicces. Te ennél a földről? Forgalmas étteremben?

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.