Mintha nem is Romániában történt volna

A múlt héten elkövettem azt a hibát, hogy hat óra tájt bemerészkedtem a Lidl parkolójába. Én ugyan még megkaparintottam egy utolsó fél parkolóhelyet, de jól ismerem az érzést, amikor tíz percen át körözöl, míg valaki véletlenül éppen az orrod előtt hajt ki, hogy elfoglalhasd a felszabaduló helyét. Rémálom, kivált a Sörgyár utcában, és engem pont oda vetett az unalom, míg Pocok a környéken zúzta a dobokat.

Arra jöttem ki, hogy egy papírzsebkendő éktelenkedik az ablaktörlőm alatt, a következő szöveggel: „V-am zgîrîiat mașina. Vă rog sunați la: telefonszám”. Akkor láttam meg, hogy a kocsi hátsó felén jó nagy a fehér csík. Az első gondolatom az volt, hogy el sem hiszem, hogy meghagyta a számát, a második, hogy egészen biztos nem is jól írta le. Ebben az országban valahogy nem ehhez a magatartáshoz vagyunk szokva.

István intézkedett másnap. Egy férfihang jelentkezett a második próbálkozás után, azonnal meg is egyeztek, hogy találkoznak, elmennek Bátyám szervizébe és ott kiderül, hogy mekkora a kár. Bátyám persze fogta a fejét hogy így-úgy kell újrafesteni, és ez vagy 500 lejbe fog kerülni. A srác (egyébként moldáv – ezért a sok î – és nem is ő, hanem a felesége volt a sunyi tolató) leszámolta a pénzt és elhajtott. A kocsin kicsit kellett polírozni kicsit kellett festeni… végül kétszáz lejben fájt csak. Erre fogta magát István, felhívta a csákót és visszaadta neki a különbséget. Az meghatódottságában azt mondta, hogy ha Bátyám ilyen szépen s ilyen jó áron dolgozik, ezentúl ő is hozzá fog járni. Románia, szeretlek.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.