Milyen idén az adventi kalendáriumod?

Amióta gyerekeink vannak, kihagyhatatlan az adventi kalendárium fogalma a decemberi mindennapokból. A mi gyermekkorunkban azt sem tudtuk, hogy mi az, és amikor egyszer egyik unokatesóm ilyesmit kapott szülinapjára valahonnan külföldről, két perc alatt megettük belőle az összes csokit.

Ennek az egész ablaknyitogatós történetnek a kultúrája a globalizációval köszöntött be hozzánk, nagy késéssel. A gyerekek nem véletlenül szeretik: közelebb hozza az ünnepet a szívükhöz és külön boldogság a mindennapi apró meglepetés. Amikor Pocok 3 éves volt és én úgy éreztem, hogy az időm rengeteg, készítettem egy tükörre ragasztható 24 figurás kalendáriumot, dolgoztam rajta két napot. Aztán minden napra eldugtam a kicsi zacskócskákba valami apróságot: cukorkát, csokiszeletet, hajgumit, radírt, csatot, pecsételőt… Azóta sem és idén sem tudtam többet erre időt szakítani. Milyen anya az ilyen?!

Az elmúlt évek a bolti naptárakról szóltak. Egyszer találtunk egy Filly adventi kalendáriumot, melyben minden napra lapult egy apróság az akkorra már királysággá nőtt gyerekszobai póni kollekcióhoz. Tavaly és idén is Lego Friends kalendáriummal lessük az angyalt, mert most ennek örül Pocok a legjobban. Persze Kisti is már olyan korban van, hogy neki is jár valami, de két éveseknek való előre gyártott megoldással nem találkoztunk, mert a parányi dolgok még mindig nem kimondottan neki valók. Így maradt a klasszikus csoki-kocka-majszolás. Kicsit cselezünk a dologgal minden évben, mert a Mikulás szokta ezeket hozni, így mindjárt az elején 5 ablakot lehet feltépdesni.

Ha barkács-tündért tisztelhetek benned és a gyerekeid örömére sikerült idén saját készítésű kalendáriummal előrukkolni, akkor küldj képet! Egyébként mesélj, nálatok hogyan zajlik a türelmetlen várakozás kordában tartása? Mert azért ilyenkor a gyerekek nagy része bizony legszívesebben időgépbe ülne és mindjárt Szentestére teleportálna. Erre is van megoldás. 🙂

Felírat a végén: Make every day special this Christmas. – Tégy minden napot különlegessé ezen a Karácsonyon.

 

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.