Időt. Adjunk időt!

Hétfő az egyik legzsúfoltabb napunk, erről egyszer már írtam. Mégis, hazaértem az irodából, ebédeltünk és míg Kisti aludt hamar nekifogtam megpucolni két ablakot és kimosni a függönyöket, mert eszembe jutott, hogy Pocokkal minden évben a legkedvesebb adventi szórakozásunk kidíszíteni a lakást és felaggatni az égőket az ablakokra. S mivel koszos ablakot nagyon ronda dolog volna aranyfénybe borítani, arra számítottam, hogy ha minden nap csak egy-két felületre tudok is sort keríteni, szombatig megleszek és jöhet a móka.

Közben beesteledett, hazaértünk az ide-oda rohanásból, Kistit fektette az Apja, Pocok pedig pancsi után még nekifogott kicsit matekezni, önszorgalomból, én pedig igyekeztem napirendre hozni a vasalást, miközben próbáltuk összeadni a huszonkettőt a negyvenkilenccel. Persze a vasalógőz lecsapódott a függönytelen ablakon és amíg én a konyhában kiszedtem a lejárt mosást és bevittem teregetni, Pocok gondolt egyet és gyönyörű képet rajzolt az ujjacskáival a gyöngyöző vízcseppek köré. A frissen pucolt ablakra.

Amikor megláttam, a szívem is megállt egy pillanatra és a könny a szemembe szökött. Olyan szép kép volt és Pocok nem tudta, hogy én ma mennyit dolgoztam vele, és igazán nem nagy dolog újrapucolni és Karácsony még olyan messze van, de bárcsak aludtam volna sikálás helyett mert álmos vagyok és még a déli kávémra sem volt időm, inkább lemostam az ablak alatt a fűtőtestet is ha már nekifogtam csiszitolni és estére már a világon semmihez nem volt türelmem és tudom, hogy jót akart és nem az ő hibája. Mégis megszidtam.

Kibékültünk persze aztán, mert bocsánatot kértem és úgy döntöttem, hogy a bár amúgy tiszta, de összematatott ablakot fogom kidíszíteni vasárnap és nem érdekel, hogy néz ki kívülről. Mégis egész éjjel azon gondolkodtam, hogy mi értelme ennek a sok futásnak, ennek a sok fáradozásnak és úgy általában a nagy hajszának, mely alapállásban kimerítő, de most az ünnepi felfordulással szinte bevehetetlen akadály. Miközben egyebet nem akarok, csak igazán, tiszta szívvel és jelenléttel a családdal lenni.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.