A lakosság rendes éves “vitaminizálásáról”

Arról már tavaly is írtam, hogy nem értem mi köze Dorin Florea-nak a két lej ötven banis állítólag bátosi alma forgalmazásához, amikor a piacokon is ennyi kilója az almának, sőt néha még olcsóbban is találni finomat.

batos 3.jpg

Ennek ellenére mégiscsak neki kell hálát adni azért, hogy idén is szépen megfogalmazta a lényeget. Vásárhelyi lakosság: tessék vitaminizálni!

Amúgy nagyon finom alma kapható a főtéri árusoknál. Minden hétfőn bevásárolunk, míg várjuk, hogy Pocok angolórája lejárjon. Ropogós, mosolygós, ragyogó… biztos van vagy tízféle. A Topaz nálunk az abszolút győztes. Megörvendtünk, amikor megláttuk, hogy csapos almalé is kapható az egyik árusnál.

A 23 lej az 5 literért nem szuper-olcsó ár, de némileg kevesebb, mint amennyit pl. a Merkúrban fizetni kell az igazi székely almalé dobozáért. Az persze legalább finom. Ez a bátosi, ha ugyan bátosi, nagy csalódás. Felvizezett és túlságosan édes íze van. Szóval vélhetőleg cukorral is “dúsították” a vásárló megtévesztése érdekében. Mert az almalé ugye vagy édes, vagy hígított és akkor vízízű. A kettő együtt nem szokott működni. Ezért nem ajánlom egyáltalán, hogy almalevet vegyetek a főtéri árusoktól. Amúgy is mindig jobb inkább harapható változatban fogyasztani a gyümölcsöt. Vitaminizálásunkra!

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.