Lehullott az első hó

Nagyon szívesen levonnám a hétvégi időjárásból a lehető legmesszebb menő következtetést és kijelenteném, hogy végre visszaadta nekünk a globális felmelegedés a telet, így idén rengeteg hóban és fagyban lesz részünk. Olyan ugyanis, hogy tisztességes, egész nap szakadó, másnapra is megálló hó lepje el városunkat január előtt (vagy egyáltalán…) már nagyon régen nem volt példa.

Arra ébredtem vasárnap reggel, hogy Pocok piszkálja a homlokomat és nagyon halkan de határozottan lelkendezi, hogy Anya ezt azonnal látnod kell!!! És ráncigál és tologat a teraszajtó felé, reggel fél hétkor, és nekem olyan nagyon pókhálós a szemem, hogy mást nem is látok, csak a nagy, sugárzó fehérséget. Persze, hogy én is örültem, amint kitisztult a fejem, és az összes függönyt elhúztuk, és teát főztünk és vártuk, hogy mikor fog megállni, de hullott aztán egész nap és másnap is még.

Kisti is felébredt hamarosan és Pocok nem győzött ugrálni, hogy Kisti nézd HÓÓÓ! De Kisti nem tudta, hogy mi az a hó, mert tavaly nem sokat látott és arra az alkalomra, amikor sokkot kapott a végtelen fehérségtől a Hargitán már szerencsére nyilvánvalóan nem emlékezett. Amilyen apró, igazából fel sem érte rendesen az ablakot, ezért Pocok felemelte nagy nehezen és úgy cipelte és mutogatta a nagy fehérséget mint a világ legnagyobb csodáját.

Én pedig ültem a kanapén és arra gondoltam, hogy erről most csodálatos fotót lehetne készíteni, csakhát a telefonom a hálóban maradt és István alszik és mire kihoznám amúgy sem volna már meg a pillanat. Így hátradőltem és gyönyörködtem inkább a két csodálatos gyermekemben. Később csomót hempergőztek a hóban, készült hóember s millió hógolyó repdesett és eszembe jutott kétszer, hogy milyen klassz fotókat lehetne most kattintani, de ha előveszem a telefonom, akkor ki kell szállnom a hógolyócsatából és le kell húznom a vizes kesztyűt…

Nagyon örülnék neki, ha ezek a pillanatok örökre megmaradnának emléknek, de most sokkal többet jelent az, ha nem csak a képernyőn át látom, a gyerekeim arcán a mosolyt (vagy Kisti esetében a kinyújtott nyelvet). Ezért is tartom zseniális találmánynak a GoPro termékeit. Jó lenne előbb-utóbb beszerezni egyet.

Az első téli nap megörökítésére pedig ez is megteszi:

feherseg.jpg

2 hozzászólás Új írása

 1. Az első havazásnál mindig ez a dalocska jut eszembe :https://www.youtube.com/watch?v=jkNQCSuiNvU .
  “Látod, milyen apró csoda,
  mégis gyönyörű, igen gyönyörű!
  Esik a hó, az első hó
  s az egész udvar csupa porcukor,
  pici öröm ez a szíveknek, de mint a hófelhő,
  ez is továbbvándorol..“ ❤ 🙂

  Kedvelik 1 személy

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.