Ki várja a Black Friday-t?

Te is tervezed egész évben, hogy majd a szuper-mega-giga árleszállítások alkalmával kipótolod a házi-kütyük-listáján a foghíjakat és megveszel minden karácsonyi ajándékot? Nagy divat lett a Black Friday kicsi hazánkban is, mióta már nem módi, hogy a pénzünket a párnahuzatban tartogassuk. Mostanság aki egy kicsit is menő, elkölti, előre, évekkel előre. Megteheti, mert a gazdasági konjunktúra kiszámítható és biztonságos.

Van egy amerikai vállalat, amely gondolt egy nagyot tavaly és úgy döntött, hogy nem csak hogy kilép ebből a kötelező leárazási kálváriából, hanem egyenesen bezár Black Friday-ra és elküldi szabadnapra az alkalmazottakat. Nagy dolog, mert éves forgalmuk jó nagy hányadát bonyolítják le ezen az egy napon a cégek, de megvan az ára: a hajtás többnyire éjszakába nyúló és nagyon kemény. Tetszik az üzenete a REI-nek, dicséretes, innovatív, és ezt mások is így gondolják. Kampányuk rengeteg neves díjat zsebelt be.

rei

Kérdés: szerinted ha például az emag bejelentené jövő héten, hogy Black Friday helyett elküldené hegyi levegőt szívni a munkatársait és legyen ettől boldog a román nemzet, sőt kövessék a példájukat és ne vegyenek mosógépet kilencszázkilencvenkilencért hanem kiránduljanak az erdőben, mi volna az általános reakció? Azt hiszem a konkurencia örömtáncot lejtene és még agresszívebben kampányolna, mindenki köveket dobálna az emagra, aki végül csak tartana egy privát feketepénteket mindjárt a következő kedden. Románia.

Update: Az idei emagos Black Friday november 18-án lesz. Izzíthatod a billentyűket!

Update 2: Nem olyan rossz dolog a Black Friday. Így vettük meg Kisti szülinapi futóbiciklijét, egy új korcsolyát Pocoknak a kinőtt helyett, két jó nagy csomag pelenkát és egy szuper extrás Catan társasjátékot, féláron. Ez most tényleg spórolósra sikerült szerencsére. 😀 Nektek idén sikerül valami jót elcsípni?

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.