Kisti két szavas mondata, az első!

Augusztusban még nem is beszélt, csak mutogatott. Aztán egyik reggel úgy ébredt, hogy a korábban gyakran hallott szavakat mind mondta. Amolyan kistis nyelvezettel és cuki akcentussal, de felismerhetően.

Időközben a kui átalakult cumivá majd cumikává és a többi szava is egyre hosszabb, tisztább lett. Egy ideig csak ismételt utánunk, majd elkezdett magától is mondani olyanokat, hogy vizet, nem, enyém, adja, tejet, jabda, étícse (építsünk, legózzunk), szuámba (gyere, menjünk a szobámba), kukii (csoki), muszli (müzli), pifli (kifli), fasírt, paszuly, bojsó, ángár (ez volna a fa-kardja), voaty (vonat), autó, Thoasz (Thomas, a gőzmozdony)… 22 hónapjához képest óriási már a szókincse, fel sem lehet sorolni.

A hétvégén pedig elhangzott az első spontán mondata, ráadásul hozzám szólt: Csücsülj ide! – és közben mutatott maga mellé a kanapéra.

A tegnap sikerült eddigi anyaságom legijesztőbb betegségét is produkálnia: annyira durván hörögve köhög, hogy tehetetlenségemben sírnék legszívesebben. Remélem, hogy a gyerekorvosunk hamar helyrehozza. Annál is inkább, mert jövő héten együtt kirándulunk az ő családjukkal, a vakáció tiszteletére. Ha mindenki jól lesz. Ősz, ősz…

Egy hozzászólás Új írása

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.