Mama mos?

Pocok az iskolában megtanulta már az a, i, o, m és s betűket. Ez pont elég ahhoz, hogy lejegyezhesse írott betűkkel élete első mondatát: Mama mos. Mellette a képen egy régi vágású, molett, szemüveges, kontyba fogott ősz hajú jóságos nagymama görnyed egy tekenő fölött.

Másik könyvben épp az a feladat, hogy betűzzék ki a fenti mondatot és rajzolják le a rendelkezésre álló négyzetbe a jelentését. Pocok rajza: egy teljesen narancssárgába öltözött (azt nem tudom, hogy mikor látta Mamát ilyen szerkóban…) rövid hajú nagymama levegőbe lendített karokkal ujjong egy automata mosógép előtt.

Egy részt nem értem, hogy az innovatív tankönyvek hogy lehetnek mégis ennyire maradiak. Másrészt eszembe jutott az alábbi reklám. Írom mindezt úgy, hogy hamarosan lejár egy óriási adag gyerek-ruha ciklus a gépen, melyről tudom, hogy István fogja kiszedegetni, jószántából. És utána szép rendre, negyed órás fáradságos munkával ki is tereget minden apró zoknit, egyesével. Megtehetném én is, de ő mindig azt mondja,  hogy legalább ha itthon tud lenni velünk, akkor hadd segítsen. Sajnálom azokat, akiknek nem ilyen ugrásra kész a férjük. Mert a videónak igaza van.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.