Inferno

Az este megnéztük a moziban. Mindenképp látni akartam, de kicsit aggasztott a tény, hogy  a trailer sem ígér a regényhez fogható izgalmakat, pedig abba többnyire belepakolnak mindent, amit egy film kínálni tud.

Örülök, hogy láttam, főleg mert közös program volt az Öcsémékkel, de ismét bebizonyosodott, hogy az előbb a könyv utána a film sorrend biztos csalódáshoz vezet. Amúgy élvezhető (főleg, ha közben lesed, hogy mely helyszíneken tudod felismerni Budapest Firenzének álcázott köztereit), bár a Langdon-sorozat tán leggyengébb láncszeme mindeddig.

Az eleje a horrorisztikus képek tömkelegét leszámítva kimondottan vontatott. Mikor Sienna harmadszor is kijelenti, hogy most már igazán megkeresi a konzulátus számát… neeeee keresd meeeeg! Kérrrrlekkkk! Inkább gondolkodj még rajta tíz-húsz percet, mi ráérünk…

A vége viszont kimondottan nem tetszett. Szerintem Dan Brown regényének az erőssége éppen a befejezésben rejlik és pont azt nem vették át. Lájtos, amcsifejekhez igazították, nehogy még a végén pánikot keltsenek, hogy thaaa… létezik bizony olyan helyzet, amikor nem tudják kivédeni a járványok elterjedését. Ezt eddig nem tudtuk, de most megmutatta Tom Hanks úgyhogy tessék pánikolni. Nem… ehelyett minden jó, ha a vége jó és szeressük egymást gyerekek akkor is, ha nagy maszlag lesz miatta az egész alkotás.

Nézd meg azért, de a regényt se hagyd ki. S akkor ezt a fontos fázisát az életednek le is zárhatod.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.