Vaj rajongók, figyelem!

Közétek tartozom. Nagyon szeretem a vaj selymes ízét, minden finomabb lesz tőle. Azonnal érzed a főtt ételen is, hogy van valami különleges benne, ha olaj helyett inkább vajon futtattad meg a hagymát. A sütemények is finomabbak lesznek, ha nem margarin kerül a krémbe. És amióta nálunk is kaphatók az egyes üzletláncok saját márkás termékei, már elfogadható áron hozzá lehet jutni a vajhoz. Zsírosabbat veszünk kenyérre kenni, tésztába gyúrni jó a 65%-os olcsóbb is. Lehet, hogy nem bio, de az íze mennyei és tejből van elvileg, nem műanyagból.

Édesanyám mesélte, hogy mi gyerekkorunkban azért ettünk annyi margarint, mert akkortájt valóban az volt a tudomány állása, hogy az egészségesebb a vajnál. Könnyen is lehet kenni, ideális szendvics alap. Naná, hogy Frühstück volt reggelire. Azok az idők szerencsére lejártak. Éljen a vaj!

Egy hozzászólás Új írása

  1. A vajról jutott eszembe: idén nyáron úgy döntött a két aranyos Zichy gróf kislány (4 és 5 év), hogy inkább nálunk maradnak estére mig a szülők egy meghivásnak tesznek eleget Marosvásárhelyen. Közelgett a vacsora idő: vajaágyon készült petrezselymes újkrumpli, husi és savanyú uborka került az asztalra. Az első falatok után Lencsi reakciója: nagyon izteles…a Mami is vajjal késziti. Ez olyan mintha Münchenbe lennénk, de mégis Kingánál vagyunk. ❤ 🙂 Egyszóval ahogy irtad: más izt varázsol a vaj!

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.