Az iskolai hosszított programmal kapcsolatos félelmeimről

Előkészítő osztályban nem volt téma a hosszított program, mert tudtam, hogy végig kitart a szülési szabadságom és a gyerekek nem kapnak házi feladatot, így tényleg nincs miért délután 4-ig bent hagyni Pocokot a suliban. Igaz, hogy 12-ig mindig nagyon rövid volt a délelőtt, de legalább otthon ebédelt és aludt minden nap, mert ez az egész új helyzet és környezet bizony megterhelő az apró hat évesek számára.

Az első osztály ilyen szempontból is változást hozott. Egyrészt tudtam, hogy még az első félév folyamán vissza kell mennem dolgozni, így délben legtöbbször nem volna aki kihalássza őt a suliból, másrészt idéntől az osztály nagyrésze marad délutánra, a legjobb barátnőjét beleértve és nagyon nem szerettem volna, ha úgy érzi Pocok, hogy kimarad a buliból. Főleg, hogy nagyon szeret az iskolában lenni, a többiekkel játszani.

A mérleg másik oldalán ott volt a tény, hogy nem tudom hogy mit ebédel és mennyit (de ezen az akadályon már a napközis évek alatt túltettem magam), de főleg hogy most hirtelen ki fog maradni a délutáni szunya, és ezt hiányolni fogjuk. Tudom, hogy a legtöbb hét éves gyerek már nagyon régen nem is alszik délben, de az alvásigények különböznek, és az enyém egy kis mormota. Ugyanakkor azt is be kell látnom, hogy maximálisan merengő típus és hajlamos nem olyan ritmusban haladni a dolgokkal, mint a többség, így a legnagyobb félelmem az volt, hogy amikor hazakapom négykor, még a házija sem lesz kész, és az esetleges délutáni programot beleszámolva végül este kell majd leülni vele fecskefarkat írni és hétbőlkettőt számolni és ettől a gondolattól a hideg is kirázott. Nem tudnám ilyesmivel gyötörni a holtfáradt gyermekemet.

Végül a tanító néni segített a döntésben, mert elmagyaráztam neki a gondomat és biztosított arról, hogy ő úgy nem enged senkit haza a csapatjából, hogy a házija ne legyen meg. Egyig van a program, kettőig esznek, ha jó az idő, akkor kimennek játszani és végül négyre közösen leírnak és átismételnek mindent. Belevágtunk hát! Most már két hete működik, de hogy bevált-e, arról a napokban még beszámolok! 🙂

Addig is mesélj, ha van kedved! Nálatok hogy néznek ki az iskolai délutánok? Ki tanul kivel?

Egy hozzászólás Új írása

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.