Elsős nagylányunk

A vakáció hosszú volt és nagyon jól telt. Igaz, hogy Istvánt összesen 3 hétre kaptuk meg és abba zsúfoltuk bele a nyaralást, így egy-két tervünk megvalósítatlanul maradt, de összességében nagyon élveztük az egy jó ideig utolsó teljesen szabad családi nyarat.

Erre jött rá hétfőn az iskolakezdés, melyet szintén türelmetlenül és kíváncsian vártunk. Milyen lesz vajon az az év, amikor megtanul Pocok olvasni, írni, összeadni és kivonni? Mit rejteget számunkra, családként, az első osztály, melyben már komolyabbra fordulnak a dolgok, súlya van minden napnak és főleg minden kihagyott napnak? Hogyan boldogulunk majd a délutáni házi feladatokkal és vajon milyen lesz az általános hangulat, amikor becsúszik majd egy-egy rosszabb minősítés? Tudjuk-e szülőkként ahhoz az elhatározásunkhoz tartani magunkat, hogy a jegy nem számít, lényeg a boldog gyermekkor vagy elragadtat majd a hév amikor néha látjuk, hogy másnak ott a fébé, a mi gyerekünk pedig kapja a hangyákat?

Ezer kérdés, melyekre a következő hónapban mind választ kapunk, ha lesz türelmünk kivárni. Egyelőre annyit látok, hogy csodálatos, talpraesett, továbbra is tornasor-első, sudár, mosolygós gyermeket viszek reggel az iskolába, az immár a földszintről első emeletre “előléptetett” tanterembe és ez jó érzés. Már most nyilvánvaló, hogy az előkészítő osztálynak reális haszna volt, mert sokkal nyugodtabban vágunk neki ennek a tényleg nehézre szabott elsős évnek úgy, hogy a környezet közben és annak minden tagja ismerős és kedves nekünk.

Nálatok is nagy volt az izgalom az elmúlt két hétben? Milyen érzés elsős gyermek szülőjének lenni?

2 hozzászólás Új írása

 1. bikmakk szerint:

  A hangyak szepek, jok, okosak, igy remelem titeket is majd csak jo ertelemben kap majd el a hev!:D

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Hú, Annáéknál a hangya pecsét volt sokáig a legrosszabb amit kaphattak. Aztán most azt mondta tegnap, hogy bevezette a tanító néni a fekete láb (?!) pecsétet, mert kellett valami annál is rosszabb. :))))

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.