Forgatag, melyre büszke lehet minden vásárhelyi magyar

Amikor nincs itthon István, a tömegrendezvények teljes mértékben tabunak számítanak. Tudom, hogy a két gyerekkel most még csak kínlódás elindulni egyedül. Összefoglalóul: Kisti nem hajlandó sem hordozóban sem babakocsiban hosszabb távon ücsörögni, a két gyerek kétfelé menne, a Tizenkétkilóst nem bírom órákig cipelni főleg úgy, hogy közben szökne ki a kezeim közül és menne inkább muránóiüvegdíszeket rombolni. És közben ha lehet még jól el is kóborol a tömegben. Ezért most is úgy alakítottam a dolgokat, hogy lehetőleg eszembe se jusson, mennyi klassz programról maradunk le idén, megint.

Aztán kiderült, hogy a Testvéremék kint lesznek az új (nagyon klassz, töltsd le innen) városnéző alkalmazás népszerűsítő kampányával és ez így már több szempontból is kihagyhatatlan fényben villogott.

Délután fél öt körül értünk ki. A Maros-híd alatt, az árnyékban nagyon könnyen találtam parkolóhelyet (tartottam tőle, hogy ezzel esetleg gond lesz és ki tudja milyen messziről kell majd cipelni a gyerkőcöket), onnan tényleg csak 3 perc séta a Liget. Az első kellemes benyomást az édesen csábító kürtőskalács és palacsinta illata keltette. Nem mondom, hogy beresimici-re számítottam, de nagyon jól esett, hogy ennek nyoma sincs a Forgatagon. Ínycsiklandó, változatos kínálattal várnak többfelé a lacikonyhák. A szegedi igényes fesztiválokat juttatta eszembe a látvány, a mindenkori itthoni ingyenkoncert-hangulat helyett.

2016-08-28 08.44.41A kézművesvásár… nem is tudom szavakba ölteni, hogy milyen csodálatos dolgokra lehet ott lelni. Én ilyen színvonalas felhozatalt a sok évvel ez előtti düsseldorfi karácsonyi vásár óta nem is láttam. Pocokkal minden stand előtt el tudtunk volna negyed órát időzni, közben folyton csak mutogattuk egymásnak, hogy ezt láttad, és ezt hallgasd meg és néééézzzzd ez milyen szééép!!! Bárcsak lett volna több időnk… de Kistit Mamával felváltva cipeltük miután kiszökött a babakocsijából, és még így is alig bírtunk vele. Vásárfiának kapott egy fa-kardot, melyet azóta sem engedett ki a kezei közül, Pocok választott egy teknős-mintás fa medálos nyakláncot (nagy mostanság nálunk a teki-mánia) és egy kis csikóhal kitűzőt, én pedig nem tudtam és nem is akartam otthagyni ezt a pár csodálatosan mosolygó fülbevalót. Mert nálam meg a vidám napraforgó-mánia lesz lassan évtizedes örömforrás.

Sehol egy bóvli, semmi kínai kacat. Csupa értékes, megmunkált, igazán szép holmi, egyenesen a kigondolójuktól, hogy akár még kérdezősködni is lehessen erről-arról. Csupa kedves, nyitott ember.

A családi programok kapcsán úgy tűnik, hogy tényleg mindenkire gondoltak. Meglátogattuk a kisbaba-sarkot, ahol fűre terített pléden mindenféle matatható, forgatható dolgokkal lehetett szabadon játszani, a nagyobb gyerkőcök kipróbálhatták a kalandos 7 ügyességi próbát vagy elmehettek kézműveskedni, érdekes előadások hangzottak el szülő-gyerek témában, és már épp hazafele vettük az irányt, amikor elkezdődött az anya-lánya szépségverseny a színpadon. Cuki ötlet.

Nem láttunk mindent és nem próbáltunk ki mindent, amit leírtam, csak egy másfél órás első benyomás. Nem tudunk kimenni a többi helyszínre és nem veszünk részt az esti koncerteken, színházi előadásokon, melyek úgy hallottam, hogy szintén nagyon színvonalasak. Mégis arra biztatlak, a látottak alapján, hogy ma mindenképp szánj rá időt, és ha nem jártál még kint a Forgatagon, menj, nézz körül. Nap közben tényleg nem akkora a tömeg, hogy elvesszen a gyerek, igazán nyugisan, tolongás-mentesen jártunk végig tegnap mindent. Sokkal tágasabb és jobb helyszíne a rendezvénynek a Liget. Örülök, hogy végre beköltözhetett a Maros-partról a városba. Ha jövőre itthon lesz István, tuti kint fogunk ücsörögni reggeltől estig valamelyik programon és végighallgatjuk az összes koncertet és, és… nincs kifogás, pörög a Forgatag!

Egy hozzászólás Új írása

 1. Számomra (is) rövid volt, de az idei Forgatag hozott:
  – találkozást egy volt évfolyamtársammal, akit több mint 6 éve nem láttam,
  – házi készitésű szeder & sárgadinnye fagyit,
  – Babócával való játszodást,
  – jókedvet: erdélyi slam poetry – országos bajnokság ,
  – beszélgetéseket az idei turázásokról s repetázásról,
  – részletet koncertekből: Koszika & The Hotshots, Hoolingans,
  – ölelést és …. 😉

  Kedvelik 1 személy

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.