Kávéillatú laptopom

Mert tegnap reggel Kisti fogott egy cirka kettő és fél decis bögrényi tejeskávét, cukor nélkül, és rázuttyantotta a billentyűzetemre. Amint megtudtam, ilyen esetekben az életmentő tennivaló, hogy áramtalanítod a gépet, kikapcsolod azonnal, kiveszed az aksiját, fejre állítod, hogy kifolyhasson belőle a lötty és tüstént megkeresed a módját, hogy eljuttasd egy szerelőhöz. A kettes számú tanulság az, hogy alapvetően hülyeség pénzért extra 1-2 év garanciát vásárolni a laptopnak, de ha a házban gyerekek is laknak, akkor ezen a lehetőségen még csak el se gondolkodj. Nem fogod kihasználni, mert nem jutsz el addig.

120 lejbe került a szervizelés, elveszett a még hátralévő 2 év jótállásom (melyből, mondom, egyet pénzért vettem, sok pénzért, hogy legyen biztos… ja…), DE most harmadnap este van és vígan pötyörészek a csodásan kávéillatú, de amúgy tökéletesen működő és legalább jól kitisztított gépemen.

A szívinfarktusom is csak úgy 3-4 órán át tartott tegnapelőtt, amíg valahogy le nem tisztáztam magamban, hogy ha tönkrement akkor ez van, ha pedig menthető, akkor megvan a megoldás. Sajnos nem úgy kellett volna kezdeni, hogy felveszem a kapcsolatot a webshoppal, ahonnan eredetileg vásároltam a laptopot. Csodálom amúgy, hogy egyáltalán válaszra méltattak, de abban az öt szónyi feleletben épp csak az nem volt benne, amit kérdeztem: Vásárhelyen hol tudnám szervizeltetni úgy a gépem, hogy megmaradjon a garanciája? Gondoltam, hogy ezt a javítást nyilván fizetni kell, mert emberi hülyeségre nem érvényes a jótállás, de ha az ő műhelyükbe kerül az ügy és ők matatnak bele, akkor tán kiegyezhetünk. Elég béna, gyakorlatilag hasznavehetetlen és készségesnek egyáltalán nem nevezhető válasz érkezett, egy mondatban.

Így aztán többet semmit sem fogok a PCGarage-ból rendelni csak azért, mert épp jóval olcsóbb mint az eMagon. Amit ők művelnek, az nem customer service és ezért bűnhődniük kell. Muhaha. Persze nem mennek csődbe attól, hogy három-négyévente NEM tőlük veszem a laptopot, de mostantól te sem tőlük fogod és TE sokan vagytok. 😉

Lényeg a lényeg, végül úgy döntöttem, hogy nem postázom el a gépecském Bukarestbe, mert ha megjavítják, akkor az hetekbe kerül, ha meg nem javítják meg, akkor valószínűleg az is. Ráadásul a Depanero foglalkozott volna vele, aki az Urgent Curierrel szállíttat és ettől a gondolattól már eleve elzárkóztam mindenféle apelláta nélkül. Így elslattyogtam a helyi szerelőnkhöz és ő másfél nap alatt kipofozta a laptopom. Teljesen optimistán fogadott, azt mondta jó eséllyel meglesz. Csak vihettem volna hamarabb is, mert a folyékony kávét könnyebb kiszedni belőle mint a beleszáradtat (nahát). Jól esett a derűlátása, mert bárkit kérdeztem, csak a rossz emlékek jöttek elő, hogy anno még a víz is tönkrevágta a sajátjukat, és soha nem működött többé és én is jobb, ha elfelejtem a magamét s beletörődök a sorsunkba. Meg is jelent lelki szemeim előtt Zita barátnőm vadiúj csillogó egyetemi laptopja, mely pár hét használat után lett reciklálnivaló, ha jól emlékszem, akkor egy bögre tea jóvoltából. Mennyire sajnáltam én akkor azt a gépet…

Nagyon jól esett, amikor ma azzal hívott fel a szerelő, hogy MEGVAAAN. Köszönöm még egyszer! Most már megint írhatok. S ihatok mellé napi öt kávét is, mert az illata már mindig ott fogja csiklandozni az orromat.

2 hozzászólás Új írása

  1. Reka szerint:

    Orulok, hogy megvan, drukkoltam neked! A kavezoasztal nalunk mar regen tok ures, es szegyen-gyalazat, de a vendegek elol is szedem el a teat kavet, es adom a kezukbe, vagy tarthatjak az etkezo asztalon. Mert Dani minden poharra ugrik mostanaban, es magaraonti, ami ugye a forro italoknal eleg baj lenne. Egyszer ott felejtettem a poharat egy ujjnyi feherborral, reggel az elso dolga volt odaszaladni es benyakalni. Nem tudtam sirjak vagy kacagjak; a gyerek, aki kakaot nem kap soha, es gyumolcsle is max. egyszer egy heten van bevagott ket jo korty bort. Na nesze nekem. :))

    Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.