Fiús apának lenni

Nem egyszerű dolog fiút nevelni. Nem mintha a lányokkal könnyebb lenne, de számunkra az volt először az ismerős helyzet és anyaként is egy kicsit nyilván otthonosabban mozgok a csajok világában.

Amikor kiderült, hogy a második gyermekünk fiú lesz, elsőre megriadtam és hirtelen az jutott eszembe, hogy én nem tudom, hogyan kell fiút nevelni. Idővel persze felnövünk a helyzethez, de mindeddig azon kívül, hogy igyekeztem nem rózsaszínben járatni Kistit, olyan nagyon fiús teendőim nem voltak.

És közben az is körvonalazódni látszik, hogy az igazán férfias nevelést majd az apjától kell megkapnia. Amúgy is el leszek épp eléggé foglalva Pocokkal. István szokta kérdezgetni tőlem néha, hogy ugye erről már beszéltél vele és ugye azt már megmagyaráztad neki? Ha ez az én feladatom, akkor az meg az övé. Azt hiszem, ennek megvan a maga varázsa és ez is az élet rendje. Nem lesz könnyű igazodni az új generáció igényeihez, de talán az alapvető értékrend állandó tud maradni. Nézd, milyen élmények várnak még az apa-fiú csapatra.

És aztán vannak a vészhelyzetek, amikor épp nincs kéznél a megfelelőbb szülő, így be kell érni azzal, aki segíteni tud. Ilyenkor születnek a legjobb ruha-költemények és a legszuperebb frizurák. Apa csak egy van!

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.