Kandírozott gyömbér – nagy segítség hányinger ellen

2016-08-06 07.56.25Azt már a terhességeim óta tudom, hogy a gyömbér jót tesz hányinger ellen, bár ezt is inkább másoktól hallottam, óriási nagy szerencsémre sosem kellett megtapasztalnom azt, hogy milyen, amikor valóban rendszeresen rászorul az ember a hasonló praktikákra.

Nem tudtam azonban, hogy létezik gyömbér, cukorkában. Valami miatt a leírásból vagy a fotóról tán (más csomagolásban láttam) úgy értettem, hogy gumicukorról van szó és nagyon örültem, hogy ez akár gyerekek számára is fogyasztható lehet. Aztán az általam talált webshopos fotó alapján úgy nézett ki, hogy keménycukor mégis és akkor utazás közben nem szívesen dugdosnám a gyerekek szájába úgy, hogy nem mellettük ülök közben. Akkor lepődtem csak meg igazán, amikor megérkezett a csomag, kibontottam a dobozt és nagyon jóképű kandírozott gyömbér-darabok néztek velem szemben. Ez a cucc igazi gyömbérből készül! Bevonják cukorral és voilà. Az íze… ha amúgy szereted is a gyömbért, akkor is talán  meglepő elsőre, mert nagyon erős, már-már kellemetlenül csíp is. De a harmadik darabtól rákattansz és aztán várod, hogy legyen már egy kis hányingered, hogy tovább ehesd. Gyerekek számára persze nem kimondottan ideális. A Kicsi tuti nem enné meg, Pocok pedig miután pórul járt hazafelé, már bármit elfogadott volna, ami segít rajta. Még egy korty kólát is hajlandó volt lenyelni az apja tanácsára, de ki is jelentette, hogy ezt a szörnyen undorító trutyit nem is érti, hogy mások miért isszák. (Juhé.) A gyömbérrel úgy jártunk, hogy kellett szólnom ugye előre, hogy rossz lesz, mert ha nem, akkor erősen csúnyán csinált volna és persze rossz ilyen ízre meglepődni. Győzködni kellett hát, elég sokat és kitartóan, de egész úton két darabot végül elmajszolt belőle.

Szerintem segít. Én ennek és semmiképp sem a Sea Bandnak köszönhetem, hogy békességes gyomorral érkeztem végül haza a hosszú-hosszú útról. Nagyon remélem, hogy a környékbeli gyógynövényes boltokban is kapható, mert mostantól állandó vendége lesz az utazótáskámnak. Nem is drága amúgy, tíz lej körül van egy doboz, melyet ízlés szerint lehet gyorsan vagy lassan elmazsolázni. Nekünk kábé a fele fogyott el most az úton. Tapasztalataim szerint jók a Sonnentor termékek. Te használod őket? És volna esetleg valami tuti-bevált-tipped autós hányinger ellen? Oszd meg velünk! Ha pedig azok táborát erősíted, akiknek meg sem kottyan az utazás, bármikor tudnak például olvasgatni a kocsiban, akár egész úton is, akkor kérlek most egy hétig ne szólj hozzám, akkor remélem tudod, hogy mekkora mázlista vagy…

Egy hozzászólás Új írása

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.