Milyen autóba fér el 3 gyerekülés?

A babakocsis bejegyzés alapján akadtam rá egy cikkre, melyben azt tesztelik, hogy milyen formában, hogyan és hány gyerekülés fér el bizonyos autótípusokban. Ez azért fontos kérdés, mert egyre több a háromgyerekes család Erdélyben is, és ezzel az örvendetes ténnyel bizony az is jár, hogy a népes siserahaddal el kell tudni indulni otthonról, akár hosszabb utakra is.

Ez az elméleti feltevés persze kizárólag arra vonatkozik, hogy gyermekülésben egyáltalán elférjen az összes utód egyszerre az autóban, és a mindennapokban ez elég is. Kíváncsi lennék azonban olyan felmérésekre is, hogy melyik az a kocsi, amelyben az öt családtag mellett elfér mindenkinek az 1-2 hétre való bőröndje is. Persze ez meglehetősen szubjektív téma. Van, aki a porszívót is odapakolja ilyenkor (és én ezt meg is értem).

Visszatérve az ülésekre, a cikk kitér néhány fajta kocsira és bizonyos, átlagosnak számító, gyerekülésekre. Én mégis szeretném, ha hozzászólnátok, kedves háromgyerekes olvasóim. Nektek milyen autótok van és hogyan sikerül belepréselni az üléseket? Kellett-e egyiket vagy másikat cserélni, vannak-e kompromisszumok?

Gyanítom, hogy mire mi nagycsaládossá válunk, Pocoknak már nem lesz kötelező a gyermekülés, én mégis szeretném, ha maradna benne, amíg lehet. A mostani Maxi Cosi Rodi Air Protectbe még évekig el fog férni (a gyártó szerint 12 éves korig és 36 kg-ig megfelelő). A minap huzatmosás miatt csak simán ültettem a kocsiba, és bizony az övnek a kereszt-részét a háta mögé kellett tuszkoljam, mert nagyon vágta a nyakát. Pedig a román törvények értelmében mindössze 3 centit kell még nőnie addig, hogy ülés, sőt magasító nélkül is szállíthassuk. Szerintem, aki ilyen törvényeket alkotott, nem látott még 135 cm-es ülő gyereket.

Igazából én két dologban nem kötnék kompromisszumot: első ülésre semmiképp nem kötnék be semekkora gyereket (kagylóban sem), az anyósülést nem véletlenül nevezik annak, és lehetőség szerint mindig Maxi Cosi üléseket használnánk, mert azokkal nagyon meg vagyunk elégedve (Pebble, Tobi és a fent említett Rodi mind nagyon kényelmes és praktikus, kipróbáltuk!). Azt már látom hogy sem a Passatba, sem a Hiluxba nem fér el hátul, egymás mellett három ülés.

A jöhet-e a harmadik gyerek így aztán összetett kérdéssé válik a legtöbb családban. Mert már nem csak azt kell mérlegelni, hogy a lakásban lesz-e kuckója, helye a kiságyának, majd a nagyágyának és az összes játékának, hanem hogy kell-e cserélni a családi kocsit és ha igen, akkor milyenre és mennyiért.

Szóljatok hozzá, kíváncsi vagyok a véleményekre, tapasztalatokra!

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.