Kell-e a babakocsi a nyaraláshoz?

Ez a nagy dilemma, napok óta. Mert a csomagjaink még csak-csak beleférnek az autóba, de a babakocsi önmagában fél csomagtartó. És ha tényleg igényt tartunk rá, akkor viszont Istvánnak a nagy céges kocsijával kell mennünk, amit én nem vezethetek (pedig a 12 órás úton nem árt a váltás), és amiben elromlott a rádió (juhé, énekelhetünk). Abba persze minden befér, ruhákkal sem kell fukarkodni.

Körbeérdeklődtem hasonló korú gyerekek szüleinél, és sokaktól hallottam sokfélét. Akinek kicsit távolabb van a szállása a parttól, annak életmentő a babakocsi, ha nem a gyereket, akkor legalább a cókmókot jól lehet vele tologatni. De mi a mi szállodánk partmenti. Mások azt mondják, hogy a gyerekük nagyokat durmolt benne a strandon, a jó levegőn, az árnyékban. Csakhogy az én fiam életében nem aludt még több mint 2-3 alkalommal babakocsiban, teljesen jól elvan a kiságyban, sőt mivel Pocok is alszik délre, nagy reményeket fűzünk ezekhez a békességes órácskákhoz, a szobánkban. Az egyetlen helyzet, amikor el tudom képzelni, hogy jól fogna, ha Kistit nem kellene cipelni, az az esti séta a vásárban. Valószínűleg nagy lesz a tömeg, az én fiam pedig nagyon fürge. Csak amióta tart a vakáció, elszoktunk ám attól, hogy ő csak úgy szekérben ücsörögjön. Szerintem unni fogja és úgyis ki kell majd venni. Mérlegelünk és nem jutunk dűlőre.

Update! Nyaralás után vagyunk, és főleg biztonsági okokból a cégessel mentünk, így vihettünk mindent. És még annál is többet. Büszke vagyok amúgy magamra, ami ruhát bepakoltam, azt az esős időre készített biztonsági tartalékot leszámítva, mind felvettük, használtuk, lecsokiztuk, összehomokoztuk… A végén már alig volt egy szál tiszta öltözékünk (Kistinek és nekem legalábbis) amiben hazajöhettünk. A babakocsi tekintetében pedig… vittük, de nem használtuk. Egyetlen egyszer vánszorgott el István a parkolóig, hogy kivegye a csomagtartóból, de akkor sem örült neki Kisti, hogy beletuszkoltuk. Úgy gondoltuk, hogy a nessebari kiránduláson jól jön. A harmadikon laktunk a szállodában, nem volt lift, ezért mikor hazaértünk, visszakerült az autóba és többet elő sem vettük. Vígan elvoltunk nélküle. Fürge, nem babakocsiban szunyáló gyerek esetében fölösleges nyaraláshoz a babakocsi. Inkább pakolj helyette néhány társasjátékot. Vagy még két pár cipőt! 🙂

Nektek jól fog(ott) a babakocsi nyaraláshoz? Egyáltalán: mikor szokott le róla a csemetétek? Szeretem a minéket nagyon. Nem száműzném még a padlásra. Úgy látszik ezt Kisti másképp gondolja.

5 hozzászólás Új írása

 1. Reka szerint:

  Mi most nem vittuk mar, telen sem kellett. Ellenben vittunk babahordozot ES kendot, es mindkettot hasznaltuk. Meg a virgonc gyerek is elvan benne egy adagig, foleg ha faradt es amugy is felkerezkedne.

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   A Manducát én is megfogtam pakoláskor, de arra jutottam, hogy ha olyan helyre megyünk, ahová azért megyünk mert meleg van és jóidő, akkor nagyon kényelmetlen lenne a gyereket magunkon hordozva járkálni. Fölöslegesen izzadna apa-baba, mindenki. Még este is harminc fokok voltak. Inkább nem tettünk meg nagyobb távokat. Ezeket a nyaralós kendős képeket sem igazán értem amúgy. Annyira meleg van mindig a tengerparton… Legalább öt fokkal több, mint idehaza.

   Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Köszi a linket. A miénk belefér a csomagtartóba, sőt másfél éve ott is tároljuk, másképp cipelhetnénk mindig a harmadikra. 🙂 Ebből kifolyólag nem igazán nagybevásárlunk azóta. Tényleg csak hajszálon múlik amúgy, ahogy a cikk is írja, a csomagtartó fedele súrolja a babakocsi fogantyúját, de még épp rányomható. Szétszerelhető kicsit, így amikor hosszú útra megyünk, akkor még ezzel is lehet helyet spórolni, de a mindennapi városi üzemmódban nagyon bosszantó volna mindig rákattintgatni a kerekeket indulás előtt. Az biztos, hogy ha az ember idejében nekifog gyereket tervezni, akkor ezek szerint nem csak orvosokhoz kell eljárogasson, hanem veheti a centist s a kocsi lajstromot ha igazán fel akar készülni. 🙂 Ezt nevezik úgy, hogy családtervezés felsőfokon, azt hiszem.

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.