Turbo-rágó

Turbo rágóNyújtsa fel a kezét, aki ilyen rágókon nőtt fel! Megvan-e még a kocsi-lehúzi-gyűjteményed? A miénknek nyoma veszett. Hol is lehetnek? A kilencvenes évek elején erősen nagy szám volt, ha valaki Turbó rágón csámcsoghatott. Úgy csereberéltük a kocsikat belőle, mint a legnagyobb kincset. A rágó íze is olyan finomnak tűnt és zseniálisan nagy lufikat lehetett belőle fújni s pukkasztani. Szerettük nagyon.

Ha hiszed, ha nem, ez a kép nem húsz éves. Az imént kattintottam a konyhában. A Penny-ben talált Anyukám a minap Turbo rágót és muszáj volt vegyen nekünk párat.Kocsi a Turbo rágóban Nagy sikere van, az biztos. Alig vártam, hogy kibontsam. 8 (!) bani amúgy darabja és lehet venni egy milliót. Nosztalgiából, nyilván. Továbbra is egy-egy menő verda képe van benne, de sajnos már nem lehúzi formájában. Gyűjteni azért továbbra is lehet. Talán valamikor értékes lesz az ebayen. 🙂 Az íze pedig… fogalmam sincs, hogy mihez hasonlítsam a régi Turbo rágó ízvilágát, de ez nem olyan sajnos. Ez egyszerű rágó-íz, amilyenek azok a régen Magyarországról behozott tarka-soros gömb-rágók. Kisti megkóstolta. Felét lenyelte, a többit darabokban kiköpte. A papírját, kocsistól, eldobta. Amint a tegnap is írtam… ez már egy másik generáció.

4 hozzászólás Új írása

 1. Kálmán szerint:

  Üdv! Jómagam is gyűjtöm még. Szívesen cserélnék. peter.kalman1986@gmail.com

  Kedvelés

 2. Gábor szerint:

  Szia. Ha ezt elolvasod, kérlek dobj egy mail-t az xwsjfx[kukac]gmail[pont]com-ra. NAgyon érdekel, hogy hol találtad a papírokat. Én gyűjtöm őket. Köszi: Gábor

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Szia. Itt felelek, ha nem gond. 🙂 Mostanság Vásárhelyen a legtöbb élelmiszer-kisboltban kitettek egy-egy dobozzal. Mi a miénket a Penny-ből szereztük, de az hónapokkal ez előtt volt. Ha látok valahol a napokban, visszatérek az infóval. 🙂 Addig is várjuk a tuti tippeket. Hol láttatok az utóbbi időben Turbo-rágót?

   Kedvelés

 3. Nálunk is az egyik boltba árultak Turbo-rágot. Amint rápillantottam kértem is belőle 2-3 darabot. Mondja az eladó, hogy 1 lej/db. Picit csodálkoztam, de mivel már rééééég nem bukkantam rá, megvásároltam. Pár nap múlva, amikor újra vásárolni mentem elő volt készitve egy naylon zacskóban a különbőzet, ugyanis 10 bani volt darabja a rágonak. Szóval gazdagodtam rágóval. Kináltam is a keresztfiam, de abszolut nem volt úgy elragadtatva, mint anno én….Azaz ahogy irtad “más generáció“ 🙂

  Kedvelik 1 személy

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.